Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015

σωματείο επαγγελματιών νότιας Σαντορίνης – οι αποφάσεις της Γενικής συνέλευσης (10.5)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου επαγγελματιών νότιας Σαντορίνης,

Την 10/05/2015 συζητήθηκαν τα θέματα που είχαν ανακοινωθεί παρουσία της Επάρχου Θήρας κας Λειβαδάρου, του δημοτικού σύμβουλου Κου Δαρζέντα Χ., του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Εμπορείου κου Α. Λειβαδάρου, της προέδρου της ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ, κας Καραμολέγκου, του προέδρου της ΔΕΥΑΘ κου Καφιέρη, του Δοιηκητή Α.Τ. Θήρας κου Κομποχόλη και του εκπροσώπου του Δήμου, κου Ανάργυρου Δαρζέντα.

– Αναφορικά με τα ΚΤΕΛ. Μετά τις συναντήσεις που είχαμε με την έπαρχο, με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι οι προτάσεις μας ελήφθησαν υπόψη και τα νέα θερινά δρομολόγια που έχουν ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια περιλαμβάνουν την εκτέλεση περισσοτέρων δρομολογίων για την περιοχή μας και τη θέσπιση μιας νέας γραμμής Περίσσα-Αεροδρόμιο. Δηλώνουμε ότι, αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις επιχειρήσεις η στενότατη παρακολούθηση-επίβλεψη της σωστής εκτέλεσης των αναφερομένων δρομολογίων από τα ΚΤΕΛ. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα προκαθορισμένα δρομολόγια, θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

– Στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουμε για την αναβάθμιση της περιοχής αποφασίστηκε ομόφωνα η αντιμετώπιση της άγρας πελατών, καθώς και η απομάκρυνση των αντιαισθητικών επιγραφών που βρίσκονται έμπροσθεν των καταστημάτων.

– Συζητήσαμε εκτενώς με την πρόεδρο της ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ το πρόβλημα της εκμίσθωσης των παραλιών. Αποφασίσαμε από κοινού να δράσουμε για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος.

– Συζητήθηκαν θέματα για την πεζοδρόμηση Περίσας-Περιβόλου. Αποφασίστηκε να πεζοδρομηθεί άμεσα η Περίσσα και να ακουστούν οι απόψεις για τον Περίβολο.

– Για μια ακόμη χρονιά αποφασίστηκε ομόφωνα η στήριξη στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, με τη συντήρηση των περιπολικών με δαπάνη του σωματείου. Αποφασίστηκε ομόφωνα να υπογραφτούν συμβάσεις με εταιρεία security για την πάταξη του παραεμπορίου πάντα σε αγαστή συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Θήρας.

– Ενημερώσαμε τα μέλη για την ανάγκη της άμεσης σύνδεσης με το δίκτυο της αποχέτευσης. Η σύνδεση πρέπει να γίνεται σωστά από τους υδραυλικούς και τους ιδιοκτήτες έτσι ώστε να μην παρατηρούνται προβλήματα δυσοσμίας στην περιοχή. Παρακαλούμε όλες τις επιχειρήσεις να συνδέσουν άμεσα και να συνδεθούν ΣΩΣΤΑ.

– Τέλος μετά την έγκριση της παρέμβασης του σωματείου στο αρχαιολογικό μνημείο της Αγ. Ειρήνης στην Περίσσα από την αρχαιολογία, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συνάντησης με το δήμαρχο Θήρας, για τη συζήτηση και συμφωνία των από κοινού δράσεων μας.