Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2014

Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014 - Ένα χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων (5-7.12)

Σύμφωνα με το κείμενο του Δημήτρη Αντωνόπουλου για την σελίδα : http://www.elladagiortigefseis.gr/festival4/

140 αυθεντικοί μικροί ­παραγωγοί από όλη την Ελλάδα θα γεμίσουν αυτό το τριήμερο 5-7 Δεκεμβρίου το καταξιωμένο φεστιβάλ γεύσεων του «αθηνοράματος» με ποιότητα, παράδοση, νοστιμιά και καινοτομία. Σας δίνουμε ραντεβού στο πιο απολαυστικό, νόστιμο και χαρούμενο event της πόλης!  

Σε μια Αθήνα που φοράει τα γιορτινά της, το καταξιωμένο φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού, διασκέδασης και απόλαυσης, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους, ανοίγει τις πύλες του ανανεωμένο. Δοκιμάζοντας τα καλούδια σχεδόν 140 εξαιρετικών μικρών παραγωγών, δεν το κρύβουμε ότι νιώθουμε υπερηφάνεια για τα ωραία πράγματα που μπορούν να κάνουν οι Έλληνες όταν σκέφτονται θετικά και δημιουργικά αλλά κι με αισιοδοξία μέσα στη δύσκολη περίοδο που ζούμε.

Η βόλτα στο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014» ισοδυναμεί κυριολεκτικά με ένα κυνήγι θησαυρού γεμάτο εκπλήξεις. Ελαιόλαδα αρωματισμένα  με σοκολάτα, ουασάμπι ή σαγκουίνι, κουλουράκια με σαφράν από την Αστυπάλαια, μοναδική φάβα Σχοινούσας, απόσταγμα μελιού με βότανα, τυρί που ωριμάζει σε μέλι, αλάτι αρωματισμένο με ούζο και γλυκάνισο ή με ρόδι και κόκκινο κρασί, σοκολατάκια με γεύση καυτερή πιπεριά, γύρη λουλουδιών­ και… μετσοβόνε, χωριάτικη σαλάτα και… σπανακόπιτα, πετιμέζια ποιότητος και μελάσα, πολύ μυρωδάτο λικέρ με 12 ελληνικά βότανα, ακόμη και πανέμορφα χειροποίητα σκεύη σερβιρίσματος από μάρμαρο θα βρείτε και θα μάθετε πώς να φτιάχνετε τη δική σας μπίρα στο σπίτι... Η λίστα μοιάζει ατελείωτη, γι’ αυτό και η περιπλάνηση στο φεστιβάλ θα σας εκπλήσσει διαρκώς, από περίπτερο σε περίπτερο.

Με την άνθηση των wine bars τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, ανέβηκαν οι μετοχές της τυροφιλίας και της αγάπης για τα σπέσιαλ αλλαντικά. Ειδικά τώρα τις γιορτές είναι πολύ ωραίο να μοιράζεστε με φίλους ένα πλατό διαλεχτών τυριών και αλλαντικών. Είναι λοιπόν χρυσή ευκαιρία να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά προϊόντα που θα φέρουν στο φεστιβάλ παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα. Διαμάντια όπως το σκοτύρι και το κεφαλοτύρι Ίου, η μυκονιάτικη και ναξιακή κοπανιστή, περίφημες κρητικές γραβιέρες και αθότυροι, συριανό Σαν Μιχάλη, ζακυνθινά λαδοτύρια και λαδογραβιέρες, κρασοτύρια και θηλυκοτύρια από τη Νάξο αλλά και νεωτερισμοί όπως το γκερεμέζι με βότανα θα είναι στη διάθεσή σας. Εξαιρετικά σαλάμια και λουκάνικα, προσούτο Ευρυτανίας, καβουρμάδες, παστουρμάδες και σουτζούκια, καπνιστά απάκια και σύγκλινα, κυπριακά χοιρομέρια και λούντζες θα σας δώσουν ιδέες για στιλάτα κεράσματα που θα έχουν μεγάλη πέραση σε τραπέζια και παρεΐστικες μαζώξεις. Η Ελλάδα παίζει πλέον δυνατά σε ένα γήπεδο που παλιότερα δύσκολα έβρισκε θέση.

HELEXPO MAROUSSI Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι. 
Παρασκευή 5/12: 4-9 μ.μ., Σάββατο 6/12 και Κυριακή 7/12: 10 π.μ.-9 μ.μ.
Γενική είσοδος: € 6. Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπείτε στο www.elladagiortigefseis.gr