Τετάρτη, Δεκεμβρίου 03, 2014

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015 20/12/2014- 10/01/2015

Την πλήρη περιγραφή του «Χριστουγεννιάτικου χωριού» που θα δημιουργηθεί το διάστημα 20.12.2014 – 10.1.2015 στον χώρο απέναντι από το Μουσείο προϊστορικής Θήρας, στα Φηρά, έδωσε στην δημοσιότητα η κοινότητα των Φηρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Κανακάρης,

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Φηρών σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας, το Επαρχείο Θήρας και με την ευγενική χορηγία  επιχειρήσεων του νησιού,  θα  εγκαταστήσουν στην πόλη των Φηρών ( στο παρκινγκ  απέναντι από την εφορία και το Μουσείο) «Χριστουγεννιάτικο χωριό» στα πλαίσια των κεντρικών εορταστικών εκδηλώσεων, Χριστουγέννων- Πρωτοχρονιάς από 20/12/2014  έως 10/01/2015.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να δώσουν την ευκαιρία τόσο στους Σαντορινιούς και κυρίως στα παιδιά ,που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν στα αστικά κέντρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όσο και στους πολλούς επισκέπτες του νησιού μας, που αντικρίζουν  κλειστά  καταστήματα σ’ ένα αφιλόξενο περιβάλλον, να αισθανθούν το εορταστικό κλίμα των ημερών.

Με τις εκδηλώσεις αυτές επιδιώκουμε να στείλουμε  πρώτα το μήνυμα ότι το νησί  είναι  ανοιχτό 12 μήνες  το χρόνο στους επισκέπτες του καθώς και την εορταστική εικόνα της χριστουγεννιάτικης και πρωτοχρονιάτικης Σαντορίνης  σ΄όλο τον κόσμο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Μία τεράστια ξύλινη αψίδα θα οριοθετεί την Είσοδο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού με διαστάσεις περίπου 12μ Χ3,5μ και θα υπάρχουν δύο πιγκουίνοι-μασκότ για φωτογράφιση και καλωσόρισμα.  
Μετά την είσοδο του Χωριού  θα βρίσκεται ένα τεράστιο ξύλινο κιόσκι 10 μέτρων με 5 διαφορετικά δρώμενα για παιδιά.
Το κιόσκι θα είναι στολισμένο με γκι, φωτάκια και χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και στις δραστηριότητες θα συμπεριλαμβάνονται τραπεζοκαρεκλάκια για τα παιδιά.
Στο συγκεκριμένο κιόσκι θα λειτουργούν : Face painting για παιδιά, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ της μαγικής χριστουγεννιάτικης ΓΛΙΤΣΑΣ,  MAGIC SHOW - εναλλασσόμενες παραστάσεις, Μπαλονοκατασκευές, Ποπ κορν + μαλλί της γριάς.
Στο κιόσκι θα απασχολούνται 6 άτομα με Χριστουγεννιάτικες στολές, ενώ στον χώρο του χωριού θα κυκλοφορούν 3 άτομα με Χριστουγεννιάτικες στολές.
Απέναντι από το ξύλινο κιόσκι  θα βρίσκεται «Το σπιτάκι του Αϊ Βασίλη», με την παρουσία του ίδιου που θα φωτογραφίζεται με τα παιδιά.
ΔΥΟ ΞΥΛΙΝΑ πραγματικά σπιτάκια 2μ Χ 3μ θα υπάρχουν στο χώρο για τα μικρότερα παιδιά , όπου θα κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και θα παρακολουθούν παραστάσεις κουκλοθέατρου.
 Επιπλέον στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα υπάρχουν: ΔΥΟ ΤΡΙΘΕΣΙΑ ΚΑΡΟΥΖΕΛ, ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ 16μ Χ 7μ ή 14μ Χ 8μ και ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΠΑΓΟΥ 17.50μ μήκος Χ 5 φάρδος Χ 3.20 ύψος

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΧΟΡΗΓΩΝ- ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ
Στο Backdrop της Συνέντευξης Τύπου Παρουσίασης του Χριστουγεννιάτικου Χωριού και όλων των συνεντεύξεων- βραβεύσεων και παράλληλων εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα στη Σαντορίνη
Στην Είσοδο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού για τους επισκέπτες
Στους  Χώρους του Χριστουγεννιάτικου Χωριού
Στα Έντυπα, Ηλεκτρονικά και Τηλεοπτικά Μέσα Προβολής του Χριστουγεννιάτικου Χωριού
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και οι παράλληλες εκδηλώσεις του, θα προβληθούν στα Τοπικά και Πανελλαδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και φυσικά η εικόνα του θα μεταφερθεί διεθνώς από τους ξένους επισκέπτες του νησιού.