Τρίτη, Δεκεμβρίου 02, 2014

ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση Απορριμμάτων - Περίπτωση νήσου Θήρας» την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, 16.00 – 20.00

Σύμφωνα με την πρόσκληση των διοργανωτών,

Διανύουμε μια περίοδο, στην οποία έχουν δρομολογηθεί από τον δήμο Θήρας διαδικασίες λήψης σημαντικών αποφάσεων στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί, οι οποίες θα την καθορίσουν με μη αναστρέψιμο τρόπο για τις επόμενες δεκαετίες.

Έως σήμερα κατά κύριο λόγο, έχει ακουστεί μόνο η άποψη και η προτεινόμενη λύση της Σημερινής Δημοτικής αρχής, η οποία παρουσιάζει την προτεινόμενη λύση ως μονόδρομο και μοναδική. Τώρα θα μιλήσουμε εμείς ,παρουσιάζοντας και καταδεικνύοντας τις συνέπειες της προτεινόμενης λύσης –σχεδιασμού όχι μόνο για το Μεγαλοχώρι αλλά για όλο το νησί.  Θα προτείνουμε λύσεις για μια πιο φιλοπεριβαλλοντική λύση στο πρόβλημα.

Η ορθολογική αντιμετώπιση της διαχείρισης απορριμμάτων, - όπως άλλωστε προκύπτει από τις κατευθύνσεις της οδηγίας-πλαίσιο 2008/98/ΕΚ που ενσωματώθηκε  με το νόμο 4042/2012, δεν έγκειται στη μοναδικότητα μίας ορθής λύσης. Αλλά στη συμπληρωματικότητα των δράσεων με γνώμονα την αειφορική διαχείριση των πόρων.

Η Συντονική Επιτροπή Αγώνα του υπό ίδρυση Περιβαλλοντικού συλλόγου για την προστασία της καλντέρας  και πολιτιστικού συλλόγoυ Μεγαλοχωρίου το ΜΕΤΟΧΙ  , διοργανώνει :
Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: “Διαχείριση Απορριμμάτων-Περίπτωση νήσου Θήρας” την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 .

Η  Ημερίδα  απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους και φορείς του νησιού. Σκοπός της ημερίδας είναι διττός, αφενός η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων του νησιού για τον σχεδιασμό και τις οικονομικές συνέπειες της προτεινόμενης λύσης βάσει του master plan, αφετέρου θα προτείνουμε και θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένες προτάσεις. H χωροθέτηση-μεθοδολογία της διαχείρισης των  απορριμμάτων μας αφορά όλους, όχι μόνο το  Μεγαλοχώρι . H προστασία της καλντέρας από την λειτουργία οχλουσών δραστηριοτήτων μας αφορά όλους.

H Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 και ώρες 16.00΄-20.00’ μμ σε αίθουσα οινοποιείου «Μπουτάρη» στο Μεγαλοχώρι.

Δια της παρούσης καλούνται όλα τα τοπικά και μη  ΜΜΕ για την κάλυψη της εκδήλωσης, όλοι οι τοπικοί φορείς-δημοτικές παρατάξεις  για συμμετοχή και υποβολή ομιλητή. Η εκδήλωση θα καλυφθεί και από μέσα ΜΜΕ Αθηνών .Το πρόγραμμα και η λίστα ομιλητών θα αναρτηθεί 5 Δεκεμβρίου , όσοι επιθυμούν να γραφούν στην λίστα ομιλητών παρακαλούνται έως 2 Δεκεμβρίου να το δηλώσουν στην οργανωτική συντονική επιτροπή στο τηλ : 6979040182

Πρέπει να είστε όλοι εκεί! Για να ακούσετε και να ενημερωθείτε.

Σας περιμένουμε.

Για την οργανωτική Συντονιστική επιτροπή

Συρίγος Φωτεινός του Ιωάννη