Παρασκευή, Αυγούστου 01, 2014

Santorini of the Past Cultural Village - Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014 - απονομή επαίνων σε αριστούχους μαθητές (16.8)

Την Παρασκευή 25 Ιουλίου, η θεατρική ομάδα « Αστροναύτες» θα προσγειωθεί στις 21:00, στην αυλή του Cultural Village για να παρουσιάσει την παιδική παράσταση « Μίλα, μήλα μαγικά». Στην παράσταση πρωταγωνιστεί και ο αγαπημένος μας Σαμψών Φύτρος.
Τιμή εισιτηρίου 7€

Το Σάββατο 26 Ιουλίου, στις 21:00, μια απρόβλεπτη βραδιά αφιερωμένη στον οίνο πρόκειται να λάβει χώρα στις αυλές του Cultural Village, με το συγκρότημα του Σαμψών Φύτρου                               «Απρόβλεπτοι».  Την βραδιά θα συνοδεύσει άφθονο κρασί και μεζέδες από το εστιατόριο Σελήνη.
Τιμή εισιτηρίου 10€

Την Κυριακή 27 Ιουλίου, στις 11:00 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Γαστρονομικός Τουρισμός» του Χάρη Καλπίδη, που είναι το πρώτο βιβλίο γραμμένο στα ελληνικά με αυτό το θέμα.
Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν :
η Αφροδίτη Καλομάρη, δημοσιογράφος γαστρονομίας, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Σελήνη. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πράσσος.

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου, στις 19:00, η Εμμανουέλα Μπακόλα, καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, θα δώσει ομιλία με θέμα:  «Υφαντουργία και οικολογικός συμβολισμός στο αρχαίο θέατρο: πλούτος, παραγωγικότητα και καταστροφικότητα».
Η κ.Μπακόλα θα εξηγήσει πώς το αρχαίο θέατρο του 5ου αιώνα π.Χ διαπραγματεύθηκε το αιώνιο ερώτημα της σχέσης του ανθρώπου με τη γη και τους φυσικούς πόρους.

«Cultural Village – Santorini of the past» - Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014
Τηλ.  22860 31101




Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ανακοίνωσε ο χώρος  Santorini of the Past Cultural Village, στον Πύργο της Σαντορίνης, οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι είναι οι εξής :

Σάββατο 12 Ιουλίου, 19:00 Παρουσίαση Βιβλίου της Έλενας Ακρίτα.

Παρασκευή 25 Ιουλίου, 20:30 Παιδική Θεατρική Παράσταση « Μίλα, Μήλα Μαγικά» με τον Σαμψών Φύτρο και την θεατρική ομάδα « Αστροναύτες». 

Σάββατο 26 Ιουλίου, 21:00 Μουσική Βραδιά αφιερωμένη στο κρασί με τον Σαμψών Φύτρο και το μουσικό συγκρότημα « Απρόβλεπτοι».

Κυριακή 27 Ιουλίου, 19:00 Παρουσίαση Βιβλίου του Χάρη Καλπίδη και συζήτηση για τον γαστρονομικό τουρισμό με τη δημοσιογράφο Αφροδίτη Καλαμάρη.

Τετάρτη 30 Ιουλίου, 19:00 Παρουσίαση «Πλούτος, παραγωγή και καταστροφή: ο οικολογικός συμβολισμός των υφασμάτων στο θέατρο του Αισχύλου».

Κυριακή 3 Αυγούστου, 20:00 Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη στο εστιατόριο Σελήνη.

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Αυγούστου, 20:00 1o Σαββατοκύριακο Μόδας και Μουσικής με διάσημους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2014

«Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα στη Σαντορίνη»
Δευτέρα 14 Ιουλίου, 11:00-13:00 & 18:00-20:00
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συγγραφέα του βιβλίου και διευθύντρια του ιδιωτικού νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραϊτη, την κ. Ελένη Γερουλάνου.
Θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και θα γνωρίσουν στοιχεία της κυκλαδικής τέχνης καθώς και κάποια βασικά συναισθήματα μαζί με τον Νικηφόρο.  (σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ)

«Κατασκευές και παιχνίδι»
Πέμπτη 17 Ιουλίου, 11:00-13:00
Μαζί με την ομάδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ιδιαίτερα υλικά για πρώτη φορά και θα κατασκευάσουν χρήσιμα και διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι και το δωμάτιο τους μέσα από πρωτότυπες ιδέες.

«Ο μύθος του Μινώταυρου»
Σάββατο 26 Ιουλίου, 11:00-13:00
Ο Μινώταυρος έρχεται στη Σαντορίνη! Ο υπεύθυνος Πολιτιστικής Διαχείρισης και φιλόλογος , κ.Νίκος Αντερριώτης μαζί με την καθηγήτρια κ.Στέλλα Οκτωράτου θα βοηθήσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν τον μύθο του Μινώταυρου και να ταξιδέψουν στην Μινωική Κρήτη.

«Επίσκεψη και μαγειρική σε παραδοσιακό μύλο»
Τρίτη 29 Ιουλίου, 11:00-13:00
Πέμπτη 31 Ιουλίου, 11:00-13:00
«Ψήνω, ψήνω κουλουράκια με τα δυο μου τα χεράκια..» Αφού μάθουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά για την καλλιέργεια και τις ευεργετικές ιδιότητες των σιτηρών, για το ψωμί και τα διαφορετικά είδη που υπάρχουν, θα επισκεφτούμε έναν παραδοσιακό μύλο.
Θα ζυμώσουμε κουλουράκια και ψωμί διαφόρων ειδών και στη συνέχεια θα τα ψήσουμε και θα τα απολαύσουμε!

«Επίσκεψη και δράση στον αμπελώνα»
Δευτέρα 4 Αυγούστου, 11:00-13:00
Πέμπτη 7 Αυγούστου, 11:00-13:00 Τα παιδιά μετά από μια σύντομη προβολή για το σύγχρονο αμπελώνα του νησιού θα μεταφερθούν σε κάποιο αμπέλι και εκεί θα τους δοθούν κάποια φυσικά υλικά για να δημιουργήσουμε με έμπνευση τον αμπελώνα και το τοπίο..!

 «Κατασκευές και παιχνίδι»
Δευτέρα 11 Αυγούστου, 11:00-13:00
Τρίτη 12 Αυγούστου, 11:00-13:00
Μαζί με την ομάδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ιδιαίτερα υλικά για πρώτη φορά και θα κατασκευάσουν χρήσιμα και διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι και το δωμάτιο τους μέσα από πρωτότυπες ιδέες.

Δεν θα λείπουν βέβαια οι αφορμές και οι εκπλήξεις για παιχνίδι!
«Ειδικό Σεμινάριο Κεραμικής Τέχνης, με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών και διάρκεια μιας εβδομάδας για παιδιά και γονείς»
Τετάρτη 16 Ιουλίου έως Τετάρτη 23 Ιουλίου
Κόστος συμμετοχής 10€
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

«Απονομή Επαίνων»
Σάββατο 16 Αυγούστου, 18:30  

Μπορείτε να ενημερώστε συνεχώς για το τι συμβαίνει στο χώρο του Cultural Village
στις παρακάτω διευθύνσεις: