Σάββατο, Αυγούστου 02, 2014

πολύ σημαντική, χαρακτηρίζεται η ίδρυση Γραφείου του ΟΑΕΕ στη Σαντορίνη, από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Θήρας

Πολύ σημαντική, χαρακτηρίζεται η ίδρυση Γραφείου του ΟΑΕΕ στη Σαντορίνη, το οποίο αποτελούσε μακρόχρονο αίτημα των εμποροεπαγγελματιών της Σαντορίνης.

Την διαβεβαίωση αυτή παρέσχε στις 29.7.2014 ο Υπ. Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, στον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νίκο Νομικό, στον νέο Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φηρών κ. Γεράσιμο Κανακάρη και στον Γραμματέα του Συλλόγου κ. Αβέρκιο Σιγάλα, οι οποίοι επισκέφθηκαν κατόπιν προσκλήσεως τον υπουργό στο Γραφείο του.

Με την ίδρυση και λειτουργία του συγκεκριμένου Γραφείου στη Σαντορίνη, αποφεύγονται τα ταξίδια και ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων στη Νάξο και τη Σύρο, αφού πλέον στο Γραφείο αυτό μεταξύ άλλων:
Θα υποβάλλονται οι δηλώσεις ενάρξεως επιτηδεύματος, Θα ρυθμίζονται θέματα ασφαλιστικών εισφορών, Θα διεκπεραιώνονται θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, Θα εκδίδονται τα έγγραφα ασφαλιστικής ενημερότητας κ. α.


Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας, έθεσε στον υπουργό το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών στη Σαντορίνη, όπως π.χ. του τοπικού υποκ/ματος Ι.Κ.Α.