Παρασκευή, Ιουνίου 13, 2014

έτοιμο το ενημερωτικό στάντ του προγράμματος LIFE-AMMOS στην παραλία της Περίσσας

Έτοιμο από την Πέμπτη 12.6 είναι το ενημερωτικό στάντ του προγράμματος LIFE-AMMOS, στην παραλία της Περίσσας, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των λουομένων και επισκεπτών της παραλίας στο να διατηρούν την ακτή καθαρή χωρίς αποτσίγαρα και άλλα απορρίμματα.

Η Έναρξη της λειτουργίας του στάντ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουνίου ενώ το διάστημα 13.6 – 15.9.2014 θα είναι ανοιχτό τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές τις μεσημεριανές ώρες, ενώ το δεκαπενθήμερο 1-15.8.2014 θα είναι καθημερινά ανοιχτό.

Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχουν σε τοπικό επίπεδο η η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. , ο Δήμος Θήρας και το Σωματείο Τουριστικών Επιχειρήσεων Νοτίου Σαντορίνης.

Οι δράσεις του προγράμματος LIFE-AMMOS στοχεύουν στην προβολή της Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και παιδείας των κατοίκων και επιχειρήσεων της περιοχής, στην διασφάλιση της περιβαλλοντικής ποιότητας της ακτής και συνεπώς της ποιότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, στην ανάσχεση των αρνητικών συνεπειών και στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών πιέσεων που προκαλούνται από τη συνεχή τουριστική ανάπτυξη, και στην προβολή της περιοχής και του Δήμου μέσω της συμμετοχής στο περιβαλλοντικό Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Στο πρόγραμμα από πλευράς Κυκλάδων συμμετέχουν η Σαντορίνη και η Πάρος ενώ τα σημεία δραστηριοτήτων στην Ελλάδα είναι 150.