Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2014

με επιτυχία με πλήθος κόσμου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής που διοργάνωσε η «Εστία» (8.6)

Κατά την διάρκεια της όμορφης γιορτής των εγκαινίων παρουσιάστηκε μέρος των έργων των μαθητών και μαθητριών των τμημάτων ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που λειτούργησαν την χρονιά 2013 – 2014 στον Δήμο Θήρας.

Το σύνολο των έργων είχε παρουσιαστεί και παραμείνει επισκέψιμο για μια εβδομάδα στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα μέσα Μαρτίου. 

Κατά την διάρκεια της όμορφα οργανωμένης εκδήλωσης μίλησαν ο Δήμαρχος Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος ο οποίος αναφέρθηκε στην διαχρονική αξία και σημασία των τεχνών στις ζωές όλων, η υπεύθυνη του τμήματος φωτογραφίας και ζωγραφικής του Κ.Δ.Β.Μ. της Σαντορίνης Μαρία Καβαλιέρη, και ο υπεύθυνος του τμήματος ξυλογλυπτικής του Κ.Δ.Β.Μ. της Σαντορίνης Χρήστος Αντωνιάδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πολύ καλή ανταπόκριση από πλευράς ενδιαφερομένων που είχαν τα τμήματα των μαθημάτων που δίδαξαν, καθώς και στην πολύ καλή δουλειά που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Ευχήθηκαν δε τα τμήματα να συνεχιστούν και με την νέα χρονιά με δεδομένο πλέον το αποτέλεσμα του έργου τους.

Η έκθεση θα παραμείνει επισκέψιμη καθ όλη την διάρκεια του μήνα, ενώ με την ολοκλήρωσή της, στον όμορφο κι εύκολα προσβάσιμο χώρο της «Εστίας» θα φιλοξενηθούν εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής που έχουν ήδη προγραμματιστεί.