Παρασκευή, Ιουνίου 13, 2014

εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στη Σαντορίνη

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, εγκληματική ομάδα Αλβανών υπηκόων, που διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες, ξενοδοχεία και καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Σαντορίνης.

Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, προχθές (11.06.2014) το βράδυ, τρία από τα μέλη της σπείρας, ηλικίας 25, 27 και 28 ετών και αναζητείται ένας ακόμα 29χρονος ομοεθνής τους, ενώ εξιχνιάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών & διαρρήξεων τις οποίες διέπραξαν μόλις τον τελευταίο μήνα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας και αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές, που διέπραξαν στο νησί τον τελευταίο μήνα