Η Κρητική
Κουζίνα με το σήμα ποιότητας της Περιφέρειας «κατακτά» συνεχώς έδαφος και
αρχίζει να μπαίνει και στα εκτός Κρήτης εστιατόρια-ταβέρνες κάνοντας έτσι πράξη
τη στρατηγική της Περιφέρειας.
Το πρώτο
εστιατόριο που λειτουργεί εκτός Κρήτης, πιστοποιήθηκε πρόσφατα με το σήμα
ποιότητας «Κρητικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κρήτης.
Πρόκειται για
εστιατόριο που λειτουργεί στη περιοχή του Χολαργού στην Αθήνα, και σερβίρει
φαγητά της Κρητικής Κουζίνας - Διατροφής, οι πρώτες ύλες των οποίων προέρχονται
από το νησί.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις
της Περιφέρειας Κρήτης,
«Πρόκειται για
μια σημαντική εξέλιξη, γιατί η Περιφέρεια Κρήτης έχει θεσμοθετήσει και
«ανοίξει» με επιτυχία το δρόμο για την πιστοποίηση των εστιατορίων που τηρούν
τις αυστηρές προδιαγραφές της Κρητικής Διατροφής-Κουζίνας, χρησιμοποιώντας ως
πρώτη ύλη τα ποιοτικά προϊόντα του νησιού. Η αύξηση του αριθμού των
πιστοποιημένων εστιατορίων με το σήμα ποιότητας «Κρητικής Κουζίνας» δημιουργεί
πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον πρωτογενή τομέα του νησιού, τους αγρότες μας,
τους κτηνοτρόφους μας, ευρύτερα για την τοπική οικονομία».