Τρίτη, Φεβρουαρίου 11, 2014

αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής αποδοχών αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Άξονα 3

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή καθηγητών από τις Κυκλάδες σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής αποδοχών. Αναφέρουν σχετικά ότι: «….ενώ προσφέρουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας, καθυστερείται εντελώς παράνομα, αντισυμβατικά και αδικαιολόγητα η καταβολή των αποδοχών μας από τις 06/12/2013… Επιπροσθέτως η καθυστέρηση της προσκόμισης της σύμβασής μας την οποία έχουμε υπογράψει….»

Σύμφωνα με το κείμενο με αποδέκτη Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Θέμα: «Καθυστέρηση καταβολής αποδοχών Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου». 

Με αυτή την επιστολή εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τη στάση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού απέναντί μας και  μάλιστα  στην  αρχή  της  εργασιακής  μας  σχέσης,  αφού  ενώ μας  έχουν ανατεθεί  καθήκοντα διδασκαλίας και ενώ προσφέρουμε ανελλιπώς τις υπηρεσίες μας, καθυστερείται εντελώς παράνομα, αντισυμβατικά και αδικαιολόγητα η καταβολή των αποδοχών μας από τις 06/12/2013. Η  πιο  πάνω  κατάσταση  μας  έχει  δημιουργήσει  προβλήματα  επιβίωσης,  καθόσον στερούμαστε οιωνδήποτε άλλων πόρων, το μοναδικό και κύριο εισόδημά μας προέρχεται από αυτή μας την εργασία και δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις βασικές βιοτικές μας ανάγκες. Επιπροσθέτως η καθυστέρηση της προσκόμισης της σύμβασής μας την οποία έχουμε υπογράψει, συμπληρώσει και αποστείλει στο αρμόδιο τμήμα της ΔΔΕ Κυκλάδων και η οποία δεν έχει επιστραφεί σε εμάς συμπληρωμένη από το αντίστοιχο τμήμα, δημιουργεί υποψίες όσον αφορά στην ορθότητα αυτής της δράσης.
Για τους λόγους αυτούς δηλώνουμε ότι αν συνεχιστεί η καθυστέρηση της πληρωμής μας, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμη ενέργεια μέχρις  ότου  μας  καταβληθούν  όλες  οι  καθυστερούμενες  αποδοχές  μας.