Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14, 2014

στην έκθεση EMITΤ και σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για τον Τουρισμό συμμετείχε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης

Στην διεθνή Έκθεση Τουρισμού EMITT (30.1 – 2.2) στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχε ο Γ.Γ. της  Ένωσης ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Ανδρέας Πατηνιώτης.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στους χώρους του περιπτέρου που από κοινού δημιούργησαν και μοιράστηκαν η Σαντορίνη και η Μύκονος, και ως γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, ο κ. Πατηνιώτης είχε σειρά επαφών με επιχειρηματίες του τουρισμού από την γειτονική χώρα αλλά και διεθνώς ενώ παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ της Τουρκίας καθώς και άλλων χωρών, προβάλλοντας την Σαντορίνη και το υψηλό επίπεδο τουριστικών υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της. 

H Διεθνής Έκθεση Τουρισμού EMITT, συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου. Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1997 στην Κωνσταντινούπολη με πάνω από 4.000 εκθέτες, 60.000 επαγγελματίες του τουρισμού και περισσότερους από 100.000 επισκέπτες από 60 χώρες.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2013 , την Τουρκία είχε επισκεφθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις επιχειρηματιών και tour operators που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, με τους οποίους συζητήθηκαν οι δυνατότητες και τα περιθώρια συνεργασίας που υπάρχουν στο θέμα του τουρισμού και συγκεκριμένα των εισερχόμενων επισκεπτών στην Σαντορίνη.

Κατά την διάρκεια αυτών των συναντήσεων προετοιμάστηκε και η συμμετοχή της Σαντορίνης σε συνεργασία με την Μύκονο στην διεθνή τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ 2014 που πραγματοποιήθηκε πρίν από λίγες ημέρες.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Πατηνιώτης συμμετείχε και εκπροσώπησε την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για τον Τουρισμό (Hellenic American Chamber of Tourism) την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 20:00 στο πολεμικό Μουσείο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αντηλλάγησαν χρήσιμες απόψεις και πληροφορίες σε θέματα τουρισμού μεταξύ εκπροσώπων των δύο χωρών  ενώ διοργανώθηκαν σειρά συναντήσεων μεταξύ ελλήνων και αμερικανών τουριστικών πρακτόρων και tour operators στις οποίες συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες των δύο πλευρών καθώς και τα περιθώρια της μεταξύ τους συνεργασίας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για τον Τουρισμό κ. Τριβιζά με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις επισκέψεις Αμερικανών επισκεπτών στην Ελλάδα.
Ως αποτέλεσμα της εκδήλωσης το διάστημα 10 – 12 Φεβρουαρίου επισκέφθηκαν την Σαντορίνη δύο αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν  στο νησί από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης.


Παράλληλα ο Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Πατηνιώτης επισκέφθηκε την έκθεση HORECA που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, κατά την διάρκεια της οποίας επίσης πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με στελέχη της εγχώριας τουριστικής αγοράς.