Τρίτη, Φεβρουαρίου 11, 2014

υπεγράφει (10.2) Υ.Α. για τον νέο τρόπο υπολογισμού των παροχών εφάπαξ στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης υπέγραψε σήμερα την υπουργική απόφαση που αφορά το νέο τρόπο υπολογισμού των παροχών εφάπαξ στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, αποτέλεσμα εντατικών και συλλογικών προσπαθειών όλων των υπηρεσιών του υπουργείου, της Εθνικής Αναλογιστής Αρχής αλλά και της συνεργασίας με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η ενσωμάτωση του νέου μαθηματικού τύπου και του συντελεστή βιωσιμότητας για την παροχή των εφάπαξ έχει πολλαπλές ωφέλειες στα ταμεία και τους δικαιούχους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης:

«Με τη παρούσα υπουργική απόφαση, δίνουμε οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που αντανακλούσε τις διαχρονικές παθογένειες του ασφαλιστικού συστήματος, ειδικότερα των ταμείων παροχής εφάπαξ και ταλάνιζε για πολλά χρόνια χιλιάδες συμπολίτες μας.
Σήμερα διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των ταμείων χωρίς νέα ελλείμματα, η οποία αποτελεί εγγύηση για την απρόσκοπτη καταβολή των εφάπαξ σε όλους τους Έλληνες, κυρίως, στις νέες γενιές.
Με την καθιέρωση, μάλιστα, του σύγχρονου συστήματος «ΑΤΛΑΣ» θα εκμηδενίσουμε τους χρόνους απονομής συντάξεων και εφάπαξ στους δικαιούχους τους.
Η κυβέρνηση αυτή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποδεικνύουν ότι εργάζονται όχι μόνο αθόρυβα και εντατικά αλλά κυρίως αποτελεσματικά, δίνοντας λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα και στρεβλώσεις δεκαετιών».