Τρίτη, Φεβρουαρίου 11, 2014

η παρουσίαση των έργων του Δήμου σε πρώτο πλάνο στις ετήσιες καθιερωμένες γιορτές των δημοτικών κοινοτήτων

Τις πίτες τους για το 2014 έκοψαν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου οι δημοτικές κοινότητες της Οίας και του Καρτεράδου στην Σαντορίνη.

Κατά την διάρκεια της γιορτής στην Οία ο Δημοτικός Σύμβουλος από την Οία κ. Γιώργος Βαρβαρήγος διάβασε το μήνυμα του προέδρου της δημοτικής κοινότητας κ. Λευτέρη Δαρζέντα που απουσίαζε από την εκδήλωση για λόγους υγείας, σύμφωνα με το οποίο «το νέο αναβαθμισμένο τοπικό συμβούλιο σε συνεργασία με τον Δήμο, παρά τα διαχειριστικά προβλήματα που δημιούργησε ο Καλλικράτης και την οικονομική ύφεση, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά πολλά από τα ζητήματα που απασχολούσαν την κοινότητα της Οίας, με την νέα αυτοδιοικητική περίοδο να ξεκινά σε σωστές βάσεις σε ότι αφορά την πορεία των έργων αλλά και τα οικονομικά του Δήμου Θήρας».
Στο κείμενό του ο κ. Δαρζέντας αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην Οία τα τρία προηγούμενα χρόνια που είναι η ανάσχεση των καταπτώσεων των πρανών της Αρμένης και η αποκατάσταση του δρόμου του όρμου της, ο χώρος στάθμευσης απέναντι από την κοινότητα στο Αμμούδι, οι παρεμβάσεις στο λιμανάκι της «μαύρης πέτρας», οι παρεμβάσεις στον δρόμο Φηρών Οίας, η διαμόρφωση της πλατείας των λεωφορείων, η αποχέτευση της Φοινικιάς, κα.α ενώ αναφέρθηκε και στα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το 2014 όπως η διαμόρφωση της πλατείας της Φοινικιάς, η διαμόρφωση της πλατείας του Δημοτικού Σχολείου, η  δημιουργία χώρου 5Χ5 σε οικόπεδο στην περιοχή των παλιών ορυχείων, το πλακόστρωτο στην περιοχή «Λότζα» της Φοινικιάς, κ.α.

Στο κείμενό του ο κ. Δαρζέντας και σχετικά με τις επόμενες προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής ανέφερε τις ανάγκες της καθημερινότητας, την καθαριότητα, καθώς και το αίτημα για ενδεχόμενη μείωση των τιμολογίων της ύδρευσης με αφορμή τις νέες γεωτρήσεις της ΔΕΥΑ.
Στην σύντομη ομιλία του ο δημοτικός σύμβουλος από την Οία κ. Βαρβαρήγος ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια για την υλοποίηση και των προγραμματισμό των παραπάνω έργων καθώς και άλλων που ανέφερε επιγραμματικά.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιος δήμαρχος κ. Σιγάλας ανέφερε ότι η Οία έχει προσφέρει πολλά στην Σαντορίνη, και χρήματα και ποιότητα, τόσο στα ταμεία του Δήμου όσο και στην ιδιωτική οικονομία, καθώς και ότι τα έργα που γίνονται σε αυτήν πρέπει να αυξηθούν και να συνεχιστούν.

Η δημοτική σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια με την λαϊκή συσπείρωση κ. Αργυρού αναφέρθηκε στην ανάγκη αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας που θα πρέπει να μας διακατέχει αυτές τις δύσκολες εποχές, ενώ χαρακτήρισε την Οία διαμάντι και μοναδικό τόπο στην Ελλάδα. Παράλληλα έθεσε το θέμα στο κατά πόσο θα μπορούσαν να προγραμματιστούν καλύτερα οι αφίξεις των επισκεπτών της ώστε να μην παρατηρείτε μεγάλος συνωστισμός σε συγκεκριμένες ώρες.

Το παρόν του στην εκδήλωση, τις ευχές του καθώς και τα συγχαρητήρια του για τον τρόπο λειτουργίας του τοπικού συμβουλίου έδωσε ο αντιδήμαρχος κ. Καφούρος.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Θήρας ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην Δημοτική αρχή, στο κοινοτικό συμβούλιο καθώς όσους ως πολίτες βοήθησαν στα έργα που έγιναν στην Οία ενώ αναφέρθηκε συνοπτικά σε έργα (εκτός των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω) που έγιναν στην κοινότητα τα προηγούμενα χρόνια αναφέροντας και τους προϋπολογισμούς τους. τα έργα που αναφέρθηκαν είναι η κατασκευή των κοινοτικών τουαλετών, η επισκευή της ράμπας στην δεξαμενή της Φοινικιάς, η επισκευή του νεκροταφείου, τα πεζοδρόμια, η διαμόρφωση του παρκινγκ, η μεταφορά ογκολίθων στο λιμανάκι, η επέκταση του δικτύου ύδρευσης, η νέα μονάδα της αφαλάτωσης και η ανάσχεση των καταπτώσεων του δρόμου της Αρμένης.

Κατά την διάρκεια της γιορτής στην δημοτική κοινότητα του Καρτεράδου ο ιερέας της ενορίας π. Χριστοφόρος ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά ενώ σχετικά με την ενορία εστίασε στο ανθρωπιστικό έργο που θα πρέπει να γίνει καθώς και στην ολοκλήρωση του Παιδικού Σταθμού και του Πνευματικού κέντρου της ενορίας.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας ευχήθηκε καλή χρονιά ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την βοήθεια και την υποστήριξη που του παρείχε τα προηγούμενα χρόνια για την υλοποίηση των έργων της κοινότητας.

Την ευχή του για μια καλή και δημιουργική χρονιά υπεύθυνε ο αντιδήμαρχος κ. Αργυρός.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και υποψήφιος δήμαρχος κ. Σιγάλας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια του οικισμού του Καρτεράδου με τα μεγάλα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί τα όριά του ενώ σημείωσε ότι στο δημοτικό διαμέρισμα δραστηριοποιούνται στην πλειοψηφία τους οικογενειακές επιχειρήσεις.

Στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Ζώρζος αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Τ.Δ. και το τοπικό συμβούλιο για το ενδιαφέρον που έδειξαν για τα έργα του οικισμού, αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο δημοτικό διαμέρισμα αναφέροντας παράλληλα το κόστος τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος κατά την διάρκεια της προηγούμενης 4ετίας επισκευάστηκε ο δρόμος του βιολογικού, η ασφαλτόστρωση της περιφερειακής οδού, η ανακατασκευή οδών, η ασφαλτόστρωση του περιμετρικού δρόμου του νέου νοσοκομείου, η μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου, καθώς και η συντήρηση και αποκατάσταση κοινόχρηστων χώρων, ενώ όπως σε φάση υλοποίησης βρίσκονται τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του «βουνίτσου» η αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων του δημοτικού σχολείου, η πλήρης αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, η μελέτη επέκτασης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης.

Με το τέλος των ομιλιών η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου του διαμερίσματος αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες που πάρθηκαν την χρονιά που πέρασε με σκοπό την προβολή του οικισμού και την διατήρηση των παραδοσιακών εθίμων του.