Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2014

πρώτος σταθμός της περιοδείας του νέου Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στέλιου Μπρίγγου , η Ρόδος.

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που δόθηκε με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Ναυσικά Πάστρα 1921-2011 Τα Σχέδια, τα Γλυπτά και τα Θεωρητικά Κείμενα», που θα γίνουν την Τρίτη 14 Οκτωβρίου  2014 στις 19:00 στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου,  ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας,  Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος  Μπρίγγος ανέφερε τα εξής :

«Ο Πολιτισμός και η ανάδειξή του είναι στην πρώτη γραμμή  των προτεραιοτήτων της νέας Περιφερειακής Αρχής. Ξεκινάμε κάτι καινούργιο κάτι διαφορετικό και νεωτεριστικό, ακριβώς δηλ. όπως το μήνυμα που περνάει μέσα από τα έργα της η Ναυσικά Πάστρα .

Τα γλυπτά της στέκουν ως σημεία στοχασμού και έρευνας ανάπτυξης ενός συλλογισμού. Ως «θετικός επιστήμων» έδωσε μια άλλη διάσταση στην τέχνη της γλυπτικής. Εξάλλου η  παρουσία στα εγκαίνια της έκθεσης της υφυπουργού Πολιτισμού κας.  Άτζελας Γκερέκου δηλώνει τη σπουδαιότητα της φυσιογνωμίας της καλλιτέχνιδος. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι πάντα κοντά σε όλους του καλλιτέχνες που με τη δημιουργία  τους δίνουν χρώμα και προοπτική στην καθημερινότητά μας αλλά συγχρόνως εδραιώνουν την λαμπρή ιστορική συνέχεια του πολιτισμού μας».