Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2014

επιτυχημένα τα «Νομίκεια 2014» - σπουδαίος διοργανωτής ο Α.Ο. Θήρας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 11 Οκτωβρίου τα «Νομίκεια 2014» τα οποία διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία του Α.Ο. Θήρας και σκοπό να τιμηθεί η μνήμη του Ευάγγελου και της Λούλας Νομικού, ευεργετών της Σαντορίνης και δημιουργών μεταξύ άλλων του ιδρύματος που διαχειρίζεται το «τελεφερίκ» στα Φηρά.

Τα «Νομίκεια 2014» πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή 4 ομάδων που συμμετέχουν στην Α1 εθνική κατηγορία στο βόλεϊ γυναικών. Του Α.Ο. ΘΗΡΑΣ, του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, του ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ και του ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Συνδιοργανωτές του τουρνουά ήταν ο Δήμος Θήρας και  το ΔΑΠΠΟΣ (Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης).

Κατά την διάρκεια της αθλητικής διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν 5 φιλικοί αγώνες βόλεϊ, 4 μεταξύ των ομάδων της Α1 και ένας αγώνας μεταξύ των κορασίδων και παγκορασίδων των ακαδημιών του Α.Ο. Θήρας.

Στον πρώτο του αγώνα, ο Α.Ο. Θήρας κατάφερε να κινήσει εύκολα, όπως άλλωστε αναφέρουν οι αθλητικές σελίδες, την ομάδα του Ρεθύμνου με 3-0 στα σετ, ενώ στο δεύτερό του παιχνίδι με τον Παναθηναικό ο Α.Ο. Θήρας έχασε με 0-3, έχοντας όμως μια πολύ καλή παρουσία.

Κατά την διάρκεια του φιλικού τουρνουά, ο Α.Ο. Θήρας παρουσίασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Volcano View τους βασικούς χορηγούς του που είναι οι : Χρυσός χορηγός είναι η Volcan Beer, ενώ silver χορηγοί οι Vodafone Santorini, Kotsovolos Santorini, Ηοntos Center Santorini, Hotel Ware, Caldera Collection, Aegean Airlines, Blue Star, Tabasco Restaurant και Ellis Restaurant.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από την διοργάνωση μπορείτε να δείτε στην σελίδα : http://www.aothiras.gr/?p=615 καθώς επίσης και να διαβάσετε συνέντευξη του προέδρου του Α.Ο. Θήρας κ. Σκοπελίτη που δημοσιεύθηκε στην αθλητική εφημερίδα volleynews.gr.

Στην συνέντευξή του ο κ. Σκοπελίτης μίλησε για τα «Νομίκεια» και τους σκοπούς τους, για την εξέλιξη της ομάδας, και τις ακαδημίες της, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορηγούς της ομάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Σκοπελίτη στόχος της ομάδας είναι να παραμείνει στην Α1 και να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη εξάδα, ενώ σχετικά με τις ακαδημίες δήλωσε πως
«Ο ΑΟ Θήρας έχει ακαδημίες κοριτσιών και αγοριών και εφέτος έχουμε περίπου 140 παιδιά. Η ιδέα της ομάδας ξεκίνησε κάπως έτσι. Να κάνουμε μία γυναικεία ομάδα, η οποία θα αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα, όπως κι έγινε. Ο σκοπός ήταν να έρθουν παιδάκια στο γήπεδο, και με αυτή την πορεία καταφέραμε να κερδίσουμε ακόμη περισσότερα. Από το τοπικό ανεβήκαμε στην Α2, κι απ’ εκεί Α1 και πάντα ο στόχος ήταν αυτός.»