Σάββατο, Οκτωβρίου 18, 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ι.Μ.Π.Η.Σ. για το ηφαίστειο της Σαντορίνης (18.10 20.00)

Σύμφωνα με την πρόσκληση του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ του ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ της ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ,

Το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

" Τα Ηφαίστεια της Σαντορίνης – Ενημέρωση για την κατάστασή τους " που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Λουκά και Ευάγγελου Μπελλώνια.

Οι κύριες ομιλίες της εκδήλωσης θα είναι:

1. Η Παρακολούθηση του ηφαιστειακού συμπλέγματος της Σαντορίνης και οι δραστηριότητες του ΙΜΠΗΣ., Μιχάλης Φυτίκας (Ομότιμος καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΙΜΠΗΣ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης)
2. Η σεισμική παρακολούθηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης και η έξαρση του 2011-2012: Μαθήματα και προοπτικές για το μέλλον, Κων/νος Παπαζάχος (Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γενικός Γραμματέας του ΙΜΠΗΣ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης)
3. Στοιχεία από την παρακολούθηση των ηφαιστειακών κέντρων των Καμένων, Γιώργος Βουγιουκαλάκης, (Δρ. Ηφαιστειολογίας, ΙΓΜΕ,Συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΜΠΗΣ και μέλος της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Θήρας με τίτλο: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ, ΤΟ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» και στόχο έχει να ενημερώσει την κοινωνία της Σαντορίνης για την τρέχουσα κατάσταση και εξέλιξη του ηφαιστείου.

Το Δ.Σ. του ΙΜΠΗΣ σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην εκδήλωση για την καλύτερη ενημέρωσή σας και τη συμμετοχή σας στις προσπάθειές μας.

Εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο Γεν. Γραμματέας, Κ. Παπαζάχος
Ο Πρόεδρος, Μ. Φυτίκας

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ του ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ της ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΕΔΡΑ: ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Π.Μ. ΝΟΜΙΚΟΥ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 30 2310 998475, +30 2310 998487