Παρασκευή, Οκτωβρίου 17, 2014

VOLAND 2014 - 1o Διεθνές Συνέδριο για τα Ηφαιστειακά Τοπία (16 – 18.10.2014 )

Η Σαντορίνη προσφέρει ένα μοναδικό σύνολο για τη φιλοξενία του συνεδρίου καθώς συνδυάζει ένα μοναδικό ενεργό ηφαιστειακό τοπίο, παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικά ευρήματα που διατηρήθηκαν με την κάλυψη από την ηφαιστειακή στάχτη και μια ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία.

Στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει κοντά όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τα ηφαιστειακά τοπία και σχηματισμούς, δηλαδή αρχιτέκτονες, γεωγράφους, μηχανικούς, γεωεπιστήμονες, επαγγελματίες του τουρισμού, κοινωνιολόγους, οικονομολόγους και άλλους ειδικούς καθώς επίσης διεθνείς οργανισμούς, τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να συζητήσουν τα μέσα και τους τρόπους με τους οποίους θα προστατεύσουν την ομορφιά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ηφαιστειακών φυσικών πόρων, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

Η προστασία των ηφαιστειακών τοπίων και της φυσικής κληρονομιάς και η παράλληλη εφαρμογή μιας  πολιτικής ανάπτυξης αποτελεί πάντα μια μεγάλη πρόκληση. Οι περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, καθώς και οικονομικές συνιστώσες αυτής της μετάβασης αποτελούν περίπλοκο και φλέγον ζήτημα δεδομένου ότι μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε επιλεγμένες περιοχές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κοινωνία θα πρέπει να ενσωματώσει τις έννοιες της βιώσιμης ανάπτυξης, των βέλτιστων πρακτικών και τη συμμετοχή των εμπλεκομένων σε τεχνικά ζητήματα, επιχειρηματικές στρατηγικές και στόχους επιδόσεων που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την παρακολούθηση και την προβολή των ηφαιστειακών τοπίων.

Πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να δείτε στην σελίδα : http://voland2014.conferences.gr/el/