Παρασκευή, Οκτωβρίου 17, 2014

ανακοίνωση του ΕΜΕΙΣ - «Όνειρο Θερινής Νυκτός» το αεροπορικό ταξίδι για τον λαό της Σαντορίνης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Και επισήμως πλέον, το αεροδρόμιο Σαντορίνης, με άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, περνάνε σε ιδιωτικά χέρια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, τα 14 αεροδρόμια-φιλέτα της χώρας, παραχωρούνται από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σε τρεις κοινοπραξίες, στις οποίες συμπράττουν έλληνες και ξένοι επενδυτές, οι οποίες θα τα εκμεταλλεύονται για τα επόμενα 30-40 χρόνια, επιβαρύνοντας με «κεφαλικό φόρο» 14,5 ευρώ κάθε αναχωρούντα επιβάτη.

Η πώληση θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο και η επένδυση, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, θα φτάσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ. Το μάρμαρο βεβαία, θα το πληρώσουν οι κάτοικοι του νησιού μας, για τους οποίους πλέον το ταξίδι με αεροπλάνο θα είναι απαγορευτικό.

 ΓΙΑΤΙ;
1.         Μετά την εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας από την Aegean, είδαμε την περίοδο που ακολούθησε, το εισιτήριο να εκτινάσσεται στα  150 ευρώ
2.         Με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και με δεδομένη την επιδίωξη των ιδιωτών για όλο και περισσότερα κέρδη, θα αυξηθούν τα τέλη αερολιμενισμού με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί κι άλλο η τιμή του εισιτηρίου. Ποιος αλήθεια από τους κατοίκους του νησιού θα μπορεί να χρησιμοποιήσει αεροπλάνο, από μία ελίτ και τους έχοντες;
3.         Αντίθετα με όσα διαφημίζει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, οι επιχειρηματίες της Σαντορίνης να είναι σίγουροι ότι η αύξηση των τελών των εισιτηρίων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αφίξεις των τουριστών στο νησί.

Την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου περιμέναμε, μας πρόλαβε το ξεπούλημα του αεροδρομίου. Ο θηραϊκός λαός, καθώς και οι κάτοικοι των γύρω νησιών, πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε. Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Σαντορίνης έχει μεγάλη σημασία και για την Εθνική Άμυνα της χώρας.

Πρέπει όλοι, με όπλο την ψήφο μας, να καταδικάσουμε αυτούς που ξεπουλάνε με τόση ευχέρεια την Δημόσια Περιουσία. Για να επανακτήσουμε την αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή με κοινωνική προστασία, πριν οι Σαμαράδες – Βενιζέλοι  ξεπουλήσουν κι εμάς τους ίδιους τους πολίτες αυτής της χώρας.

ΕΜΕΙΣ

Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών