Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2013

συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και αντιπροσωπείες μελών των διοικήσεων εμπορικών συλλόγων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η τόνωση της αγοράς, η πάταξη του παραεμπορίου, το ωράριο των καταστημάτων κατά τη χειμερινή και θερινή περίοδο  και το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, που σύμφωνα με το νέο νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης, ρυθμίζεται με απόφαση του εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχη, τέθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, τον προϊστάμενο του Τμήματος Εμπορίου Κυκλάδων και τους προέδρους και αντιπροσωπείες μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Εμπορικών Συλλόγων Σύρου, Τήνου και Νάξου.

Ο κ. Πουσσαίος  δήλωσε αρωγός σε κάθε ολοκληρωμένη πρόταση που στόχο έχει την οικονομική και αναπτυξιακή πορεία των νησιών, άκουσε τις θέσεις και τις προτάσεις των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την τόνωση της αγοράς και τη στήριξη της απασχόλησης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κατατεθείσες προτάσεις των Εμπορικών Συλλόγων που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης αλλά και αυτές που απεστάλησαν γραπτώς από τους Εμπορικούς Συλλόγους Θήρας και Μυκόνου παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις οι οποίες και θα τύχουν επεξεργασίας προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή κατά τη λήψη της τελικής απόφασης.
Όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης, «πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία και κοινή συνεννόηση για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές είναι αρκετά σοβαρό, απαιτεί σωστό σχεδιασμό και θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να εξασφαλισθεί η προστασία των μικρών επιχειρήσεων οι οποίες πλήττονται από την οικονομική κρίση εξαιτίας της συρρίκνωσης του οικογενειακού εισοδήματος» για να καταλήξει: «Με ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο και διάθεση συνεργασίας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα καταλήξουμε σε κοινά αποδεκτό πλαίσιο λειτουργίας που θα εξυπηρετεί την αγορά, τους πολίτες και θα προστατεύει τους εργαζομένους».