Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 18, 2013

προσοχή στις λακκούβες.. φανερές και μη ..

Ατυχές στα σίγουρα και .. αναμενόμενο για κάποιους άλλους χαρακτηρίζεται το χθεσινό περιστατικό στα Φηρά της Σαντορίνης σύμφωνα με το οποίο κεντρικός δρόμος της πόλης υποχώρησε από το μεγάλο βάρος διερχόμενου οχήματος.

Σύμφωνα πάντως με τις δημοφιλέστερες, κρίνοντας κι από τα like, απόψεις που εκφράστηκαν στο διαδίκτυο, αρκετοί δρόμοι των Φηρών θα πρέπει να πεζοδρομηθούν, ή να απαγορευτεί σε αυτούς η διέλευση μεγάλων και «βαρέων» οχημάτων. Κι αυτό, όχι αποκλειστικά εξ αιτίας της επικινδυνότητάς τους και των ενδεχόμενων και πιθανών κινδύνων που εγκυμονούν, αλλά προκειμένου κεντρικά σημεία της πόλης να αναβαθμιστούν ποιοτικά και αισθητικά και να γίνουν τελικά πιο λειτουργικά και για τους μονίμους κατοίκους και για τους επισκέπτες του νησιού.

Σε κάθε περίπτωση και με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, το θέμα των αλλαγών στον .. οδικό χάρτη των Φηρών φαίνεται ότι θα είναι κάτι που θα επιδιώξει να ανοίξει η Δημοτική αρχή, με σκοπό αν μη τι άλλο να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Σύμφωνα με το περιστατικό, στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης 17.9, μεγάλο όχημα και συγκεκριμένα ένα υδροφόρο, βούλιαξε εξ αιτίας του βάρους του σε οδόστρωμα που υποχώρησε μη αντέχοντας το συγκεκριμένο φορτίο. Το συμβάν έγινε λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης, στον -κεντρικό- δρόμο που οδηγεί προς το Δημοτικό σχολείο των Φηρών.

Το υδροφόρο όχημα απομακρύνθηκε με την βοήθεια γερανού, κι αφού είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για αρκετή ώρα, ενώ στην συνέχεια συνεργεία της ΔΕΥΑ κατέβαλαν πολύωρες προσπάθειες να αποκαταστήσουν την ζημιά και να δώσουν και πάλι τον δρόμο στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.