Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2013

ένα πεζοδρόμιο η.. χαρά μου ..(! )

Ένα ακόμη πεζοδρόμιο συνολικού μήκους 700 περίπου μέτρων ξεκίνησε να κατασκευάζεται, κι απ ότι φαίνεται αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, στην Σαντορίνη και συγκεκριμένα από την διασταύρωση του Αγίου Ανδρέα στον Πύργο προς την έξω πλατεία του οικισμού.

Το έργο που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς (και .. γιατί όχι, πλέον..! ) μοιάζει από τα πρώτα στάδια της κατασκευής του καλόγουστο καθώς και γερό, μιας και για την δημιουργία του πεζοδρομίου πραγματοποιείται το χτίσιμο με πέτρα του τοίχου που στηρίζει το πεζοδρόμιο «επάνω» από το αμπέλι που βρίσκεται κάτω, μορφολογικά απ αυτό..

Το έργο επιπλέον μοιάζει πιο απαραίτητο παρά ποτέ μιας και πέρα από την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και την δυνατότητα που θα παρέχει σε κατοίκους και επισκέπτες να περπατούν με ασφάλεια στο νησί, να διευκολύνει την ζωή και να εξυπηρετήσει τους δεκάδες μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ, το οποίο από την φετινή εκπαιδευτική χρονιά, στεγάζεται στο όμορφο και λειτουργικό νέο του κτήριο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στον Πύργο.

Το έργο γίνεται από τον Δήμο Θήρας και αναμένεται να κοστίσει 35.000 ευρώ.

Καλοπερπάτητο..!

Συμπληρωματικό και με .. χιούμορ..

Κι όπως άλλωστε αναφέρει κι ένα σωρό κόσμος στην Σαντορίνη, το 2013 θα μπορούσε κάλλιστα και παράλληλα με τους άλλους χαρακτηρισμούς του να θεωρηθεί και ως «έτος πεζοδρομίων» μιας και κατά την διάρκειά του, και κυρίως του χειμώνα, κατασκευάστηκαν στο νησί πεζοδρόμια (στα Φηρά, το Καμάρι αλλά και άλλες περιοχές) που αποτελούσαν αιτήματα των κατοίκων του νησιού τα πολλά τελευταία χρόνια…

Τα δε πεζοδρόμια στα Φηρά και το Καμάρι έχουν δεχτεί τα θετικότατα σχόλια κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, μιας κι έλυσαν τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που παρέχουν οι τουριστικές αυτές περιοχές.