Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2013

ψήφισμα γενικής συνέλευσης ΕΛΜΕ Θήρας

Η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Θήρας καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση. Από τη δολοφονική επίθεση υπήρξαν εννιά τραυματίες μέλη του ΚΚΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σε μία περίοδο, που η επίθεση ενάντια στο λαό δυναμώνει, που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται και το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση τσακίζεται, είναι εχθροί μας όσοι χτυπάνε εργάτες και νέους που αγωνίζονται για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Και μπορεί η συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση να πήρε δημοσιότητα αλλά οι επιθέσεις σε αγωνιστές μετανάστες και αντιφασίστες είναι καθημερινή πρακτική των νοσταλγών του φασισμού.

Η αδιαφορία της επίσημης πολιτείας και της αστυνομίας, η απουσία συλλήψεων και καταδικαστικών αποφάσεων  και στην επίθεση στο Πέρασμα αλλά και σε προηγούμενα περιστατικά, αποθρασύνει και οπλίζει το χέρι της ναζιζτικής συμμορίας.

Είναι οικτρά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις απειλές και την τρομοκρατία μπορούν να σπείρουν το φόβο και την υποταγή.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!
Οφείλουμε να δώσουμε αποστομωτική απάντηση στους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ, των δοσίλογων ταγματασφαλιτών και της χούντας, παλεύοντας μέσα από τα σωματεία μας και το εργατικό κίνημα και γενικότερα μέσα από μορφές συλλογικής κι αγωνιστικής συγκρότησης του λαού βάζοντας τους στο περιθώριο και την απομόνωση.

Ως εκπαιδευτικοί έχουμε τεράστια ευθύνη να αποκαλύψουμε στους μαθητές και στις μαθήτριες μας το ρόλο τους και να μην τους παραδώσουμε στα δόντια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Να αποκαλύψουμε την αντιδραστική και ανιστόρητη για τους λαούς θεωρία των δυο άκρων.
Όλοι και όλες πρέπει να πάρουμε θέση. Άλλωστε, τις φασιστικές απειλές και προκλήσεις τις έχουμε συναντήσει και στο νησί μας στο πρόσφατο παρελθόν (εναντίον μεταναστών τότε). Όπως τότε, έτσι και τώρα καλούμαστε όλοι και όλες να ανοίξουμε την κουβέντα με θάρρος μέσα στην τάξη για το ρόλο του φασισμού, για τον πραγματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.

Ε.Λ.Μ.Ε Επαρχίας ΘΗΡΑΣ - ΕΠΑΛ Θήρας
elmethiras.blogspot.gr -  email: elmethiras@gmail.com
Τηλ:  22860-23920 - Fax:  22860-23223