Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2013

17ο Οδοιπορικό Υγείας σε Θηρασιά, Φολέγανδρο , Σίκινο, Ίο και Αμοργό από τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας και του οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στα πλαίσια των Οδοιπορικών Υγείας που διοργανώνουν, θα παραδώσουν φάρμακα και θα κάνουν παιδιατρικές, καρδιολογικές και ορθοπεδικές εξετάσεις, αλλά και εργαστηριακές εξετάσεις και εμβόλια σε κατοίκους της Θηρασιας, της Φολέγανδρου, της Σικίνου, της Ίου και της Αμοργού που χρήζουν ελέγχου ή ιατρικής εξέτασης ή εμβολιασμού.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων και στηρίζεται από την Περιφερειακή ενότητα Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, την Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων και τους Δήμους Φολέγανδρου, Σικίνου, Ίου και Αμοργού, στα πλαίσια των Οδοιπορικών Υγείας που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζει να διοργανώνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τον ΣΚΑΙ για  τη στήριξη των νησιών και τη δημιουργία Κοινωνικών Φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα.

Το Ιατρείο θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος το ΙΣΑ κ. Πατούλης και ο Διευθυντής της Αποστολής κ. Δημτσας με ομάδα από Παιδίατρο Καρδιολόγο, Ορθοπεδικό, Παθολόγο, Μικροβιολόγο, Φαρμακοποιό και Νοσηλεύτριες.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου με τον ΣΚΑΙ 10:00πμ - 2:00μμ θα συγκεντρώσουμε φάρμακα στην Ιο σε συνεργασία με το δήμο Ιητων.


Το πρωί της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις κλιμακίων γιατρών σε Δημοτικά Σχολεία της Σαντορίνης.