Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2013

βασικός ομιλητής σε αγροτικό συνέδριο στην Κύπρο ο Μάρκος Καφούρος, πρόεδρος της Santo Wines

Επίσημος καλεσμένος  από τους προέδρους των 14 Κουμανταροχωριών  Κύπρου ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων Καφούρος Μάρκος, παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ονομασία ‘’Μέρες Κουμανταρίας   19 – 27 Ιουλίου 2013’’ και ήταν βασικός ομιλητής  στο φετεινό Συμπόσιο της Κουμανταρίας.

Οι εκδηλώσεις αποσκοπούν στην προβολή και προώθηση του πανάρχαιου γλυκού κρασιού της Κύπρου της Κουμανταρίας , η παραγωγή της οποίας φθίνει τα τελευταία χρόνια, αφού οι αμπελώνες στα Κουμανταροχώρια εγκαταλείπονται με καταστροφικές συνέπειες  τόσο στο περιβάλλον όσο και στην οικονομία των κοινοτήτων της Κυπριακής υπαίθρου.

Στην προσπάθεια για την αναγέννηση της καλλιέργειας οι δεκατέσσερις κοινότητες των Κουμανταροχωριών  συνένωσαν τις δυνάμεις τους και ενιαία προβάλλουν και προωθούν την Κουμανταρία στα πρότυπα της δουλειάς που γίνεται για το δικό μας γλυκό κρασί το Βινσάντο από την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος παρευρέθηκε στην κεντρική εκδήλωση το Σάββατο 27 Ιουλίου.

Για άλλη μια φορά τόσο  η λειτουργία όσο  και η δουλειά  της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, γίνονται  αντικείμενο μελέτης και πρότυπο  επιτυχημένου Συνεταιρισμού για  μίμηση, αφού   πλέον και εκτός συνόρων, δείχνει το δρόμο εξόδου από την κρίση.