Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2013

αλλάζει το μοντέλο για τουριστικές επενδύσεις

Στη διαμόρφωση ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων στον τουρισμό, με απλοποίηση των διαδικασιών για τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, γκολφ, μαρίνων και καζίνο, στοχεύει το χωροταξικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο με τίτλο «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού» επιδιώκεται η κατάρτιση σύγχρονου πλαισίου τουριστικής πολιτικής για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των υποδομών σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριες τουριστικές αγορές και η καταπολέμηση της διάσπαρτης εκτός σχεδίου δόμησης τουριστικών εγκαταστάσεων. 


Πιο συγκεκριμένα, στο αναθεωρημένο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό δίνονται κατευθύνσεις για τους οργανωμένους υποδοχείς σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες περιοχές, καθώς και σε μητροπολιτικά κέντρα και νησιά. 

Το θεσμικό πλαίσιο σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων (ΣΤΚ) συμπληρώνεται και απλοποιούνται οι προϋποθέσεις μετατροπής υφιστάμενου συμβατικού ξενοδοχείου σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα.