Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2013

ανακοίνωση ελέγχων από το Υπ. Εργασίας

Το συντονισμό και την εντατικοποίηση των δράσεων για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, με την οριστικοποίηση των εστιασμένων ελέγχων σε τουριστικές περιοχές της χώρας αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (31.7) στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε το σχέδιο με τις περιοχές της χώρας όπου θα γίνουν οι στοχευμένοι έλεγχοι από 563 ελεγκτές το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι,

 «Η καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης απασχόλησης και, γενικότερα, η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας και συνολικά για την κυβέρνηση. Πρόκειται, ουσιαστικά, για εθνικό ζήτημα που συμβαδίζει με τις μείζονες δημοσιονομικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας.
Σε αυτή την κατεύθυνση, ενισχύουμε την προσπάθεια καταπολέμησης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών. Υπουργείο Εργασίας, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ και με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας, εντατικοποιούμε, συντονίζουμε τις δυνάμεις μας και τις ρίχνουμε στη μάχη.