Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2013

παρουσιάστηκε το πρόγραμμα “Ήλιος”

Την παρουσίαση του ηλεκτρονικού συστήματος «Ήλιος», ενός σύγχρονου και εξελιγμένου συστήματος ελέγχου και ενημέρωσης μητρώου συντάξεων, πραγματοποίησε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης την Πέμπτη 8.6.2013

Στην παρουσίαση δόθηκαν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά πολύ σημαντικά στοιχεία για όλες τις κατηγορίες και τον αριθμό των συντάξεων, για το πλήθος των συνταξιούχων καθώς και για την συνολική δαπάνη για τις συνταξιοδοτικές παροχές.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο Υπ. Εργασίας ανέφερε ότι,

Σήμερα εγκαινιάζεται μια νέα εποχή διαφάνειας και ορθολογικής διαχείρισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας παρουσιάζει το Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ». Ένα από τα πιο σύγχρονα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά συστήματα ελέγχου, ενημέρωσης και παρακολούθησης δεδομένων κοινωνικής ασφάλισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Με τον «ΗΛΙΟ» η χώρα μας, για πρώτη φορά, αποκτά πλήρη και καθαρή εικόνα του αριθμού των συνταξιούχων, του ύψους των συντάξεων και της συνολικής καταβαλλόμενης δαπάνης.
Το σύστημα «ΗΛΙΟΣ» παρέχει πολύτιμα και αξιοποιήσιμα στατιστικά στοιχεία, ενώ φωτίζει - για πρώτη φορά - «σκοτεινές» και «γκρίζες» περιοχές,  επιτυγχάνοντας απόλυτη διαφάνεια στο  ασφαλιστικό μας σύστημα.
Η  λειτουργία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» εξασφαλίζει μια σειρά από πλεονεκτήματα  με θετικό αντίκτυπο στην οικονομία, την κοινωνία και  την καθημερινή ζωή του πολίτη.