Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 04, 2013

ανακοίνωση του Δήμου Θήρας σχετικά με την ανάθεση μελέτης

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 209 του Ν. 3463/06 επιτρέπεται η απευθείας ανάθεση εκπόνησης μελέτης κατά παρέκκλιση των διατάξεων του Ν. 3316/05, σε πτυχιούχο μελετητή με πτυχίο Α ή Β τάξης εφόσον η προεκτιμώμενη αμοιβή όλων των σταδίων δεν υπερβαίνει σε ποσοστό 30% του ανώτατου ορίου αμοιβής πτυχίου Α τάξης. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο προκύψει αμοιβή μεγαλύτερη από αυτή που προεκτιμήθηκε και που έγινε αποδεκτή από τον ανάδοχο με την υπογραφή της σύμβασης, η επιπλέον διαφορά θεωρείται ποινική ρήτρα σε βάρος του για εσφαλμένη προεκτίμηση.

Η συγκεκριμένη ανάθεση έγινε για το ποσό των 7.000,00 € για την κατηγορία 6 το οποίο είναι μικρότερο του 30% του ανώτατου ορίου αμοιβής πτυχίου Α τάξης.
Η συγκεκριμένη ανάθεση έγινε για το ποσό των 3.000,00 € για την κατηγορία 7 το οποίο είναι μικρότερο του 30% του ανώτατου ορίου αμοιβής πτυχίου Α τάξης. 
Είναι απαράδεκτο ο σύλλογος μηχανικών να μην αναζητά την κείμενη νομοθεσία πριν την έκδοση ανακοίνωσης. Σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες του Δήμου είναι διαθέσιμες για παροχή κάθε πληροφορίας. Εκτός εάν η συγκεκριμένη ανακοίνωση εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και συμφέροντα.