Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 02, 2013

κέντρο Ξένων Γλωσσών Φραγκάκου – ανακοίνωση

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΦΡΑΓΚΑΚΟΥ με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ανακοινώνει τους άξονες της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας για τη χρονιά 2013-14 :

Πρόγραμμα κοινωνικής διαδραστικότητας «Βγαίνουμε στον κόσμο μαζί»: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσέγγιση της ξένης γλώσσας με εποπτικό και βιωματικό τρόπο: Συνδυασμός της διαδικασίας μέσα στην τάξη (διδασκαλία, εμπέδωση, αξιολόγηση) με παράλληλη εξάσκηση σε φυσικούς χώρους πάνω σε δομημένο πρόγραμμα εκτός τάξης (συνεργασία με επαγγελματικούς συλλόγους, τράπεζες, ΟΤΑ κλπ). Προσβλέπουμε στην ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας για την υλοποίηση του προγράμματος (Ένωση Ξενοδόχων, Επιχειρηματιών Εστίασης, Τουριστικών Πρακτόρων, Ένωσης Λεμβούχων, Φοροτεχνικών κλπ).

Λειτουργία ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας για εκπαιδευτική, κοινωνική και πολιτισμική επικοινωνία με παιδιά από όλο τον κόσμο και γλωσσικό εργαλείο την αγγλική γλώσσα. Έμφαση θα δοθεί στα παιδιά που κατοικούν στα απομονωμένα νησιά της περιοχής μας (Θηρασιά, Ανάφη) με προοπτική και εκπαιδευτικής στήριξης όπου χρειάζεται. Η χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, όχι μόνο σε μαθητές μας και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών.

Συνεργασία με το Εργαστήρι Δημιουργικότητας και Στήριξης με στόχο την επαφή με την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Τα παιδιά μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων έρχονται σε επαφή με πρόσωπα που δεν πρέπει να λησμονηθούν και αξίες που δεν πρέπει να ξεθωριάσουν. Το βιβλίο, η μουσική, η ζωγραφική, ο κινηματογράφος είναι το όχημα και άνθρωποι που δημιουργούν δίπλα μας είναι οι οδηγοί των παιδιών μας στο ταξίδι που ετοιμάζουμε.
Ευχόμαστε οι υποκειμενικές και αντικειμενικές συνθήκες να είναι ευνοϊκές για να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για ένα καλύτερο αύριο.

Ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μας πραγματοποιούνται στο εκπαιδευτήριό μας στα Φηρά, 10-20 Σεπτέμβρη, 7-9 μμ εκτός από Σάββατο και Κυριακή.