Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2013

μήνυμα του Δήμου Θήρας για τους εισαχθέντες μαθητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλήνιων εξετάσεων και την μεγάλη επιτυχία των Θηραίων μαθητών που εισήχθησαν στις ανώτερες και ανώτατες σχολές, ο Δήμος Θήρας και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος, αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτήν την επιτυχία και νοιώθουμε την ανάγκη να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια τόσο σε όλους τους νέους που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, όσο και στις οικογένειες τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς μας που με πολλή προσωπικό κόπο συνέβαλαν και στήριξαν την προσπάθεια των παιδιών μας.

Δυστυχώς ακόμη και οι μεγάλες χαρές, γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τον επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Αντώνη Σιγάλα, ο οποίος διακατέχεται από το άγχος των επερχόμενων δημοτικών εκλογών συνεχίζει το κρεσέντο των ανέφικτων υποσχέσεων, της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού.

Εκμεταλλευόμενος την δύσκολη οικονομική συγκυρία και την οικονομική ανέχεια πολλών συμπατριωτών μας, ο κ. Σιγάλας, βιαστικός όπως συνήθως, υπόσχεται θέσεις εργασίας,  χρήματα που βεβαίως δεν του ανήκαν και δεν μπορεί να δώσει, μέχρι και φοιτητικές εστίες.
Η Δημοτική Αρχή  χαιρετίζει την επιτυχία των νέων και νεανίδων μας και θα τους τιμήσει όπως προανήγγειλε περνώντας άλλα μηνυματα. 
                                                                                                              
Ποια είναι όμως τα μήνυμα που πρέπει να δώσουμε στο σπουδαίο αυτό γεγονός; Τίνος άραγε είναι η ευθύνη να οδηγεί την κοινωνία σε υψηλότερους στόχους και ιδανικά; Πώς πρέπει να αναγνώσουμε αυτήν την επιτυχία των παιδιών μας; Πώς θα οδηγηθεί η κοινωνία έξω από το ηθικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει; Πότε επιτέλους τέτοια κορυφαία θέματα δεν θα μπαίνουν στην λογική του μικροπολιτικού οφέλους;


Στα προηγούμενα ερωτήματα ο καθένας ας δώσει τη δική του απάντηση. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Προσβλέπουμε σε μία δίκαιη και αξιοκρατική πολιτεία, όπου η νεολαία μας θα έχει πρωτεύοντα ρόλο και θέση και θα διακατέχετε από υψηλά ιδεώδη και ιδανικά.