Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2013

διεθνής διαγωνισμός «the muse» 2013

Την όγδοη χρονιά διοργάνωσής του στην Σαντορίνη συμπληρώνει φέτος ο Διεθνής διαγωνισμός πιάνου, βιολιού, τσέλου, φλάουτου, και άλλων έγχορδων και πνευστών μουσικών οργάνων «the muse» που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 3 – 7 Σεπτεβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Γκύζη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές,

Κάθε χρόνο, σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου στην Σαντορίνη, πραγματοποιείται ο Διεθνής Διαγωνισμός «the muse»  για νεαρούς μουσικούς. Μέσα σε 10 χρόνια, ο διαγωνισμός έχει ξεπεράσει ένα τεράστιο δρόμο προς την σημερινή επιτυχία.

Στον διαγωνισμό έχουν συμμετάσχει τα προηγούμενα χρόνια και αναμένεται να συμμετάσχουν και φέτος, μουσικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ την διοργάνωσή του υποστηρίζουν πολλοί τοπικοί φορείς της Σαντορίνης.

Για την επιτυχημένη πραγματοποίηση των διαγωνισμών που έχουν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια καθώς και για την φετινή τους σημαντική συμβολή, οι διοργανωτές ευχαριστούν το πολιτιστικό κέντρο «Μέγαρο Γκύζη» και ιδιαίτερα τον Επίσκοπο κ. Παπαμανόλη και τον Πατέρα Φραγκίσκο της καθολικής εκκλησίας για την παραχώρηση της αίθουσας, το Παράρτημα του Εθνικού Ωδείου της Σαντορίνης και το Πολιτιστικό κέντρο «Μπελλώνιο», όπως επίσης τον Δήμο Θήρας και τον κύριο Μανόλη Λιγνό για την υποστήριξή τους.

Ο εν λόγο διαγωνισμός αποτελεί μια από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις αρχές κάθε Σεπτεβρίου στην Σαντορίνη, στον οποίο έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 500 νέοι μουσικοί απ όλο τον κόσμο, σε πολλούς από τους οποίους στην συνέχεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας έχουν ανοίξει σημαντικοί δρόμοι και οι οποίοι θεωρούν έναν από τους πρώτους σταθμούς στην πορεία τους την συμμετοχή τους σε νεαρή ηλικία στον εν λόγο διαγωνισμό.

Από την πλευρά του και σχετικά με τον διαγωνισμό ο κ. Μιρόσνικοφ εκ των δημιουργών του αναφέρει ότι,

Τα τελευταία 8 χρόνια, ακούσαμε  περίπου 500 μουσικούς από όλο τον κόσμο, και  για πολλούς  ανοίξαμε δρόμο για τη μεγάλη σκηνή. Είναι ωραίο όταν  βλέπεις στην τηλεόραση  η διαβάζεις  στις  εφημερίδες γνωστά ονόματα - τα ονόματα των νικητών του διαγωνισμού μας και αισθάνεσαι ότι κάνεις  σημαντική και σπουδαία  δουλειά.
Είμαι  πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξή του. Εδώ και 8 χρόνια έχουμε ήδη καλύψει  57 χώρες από  4 ηπείρους. 
Για μας,  αυτό σημαίνει πως είμαστε σε σωστό δρόμο, πως παράγουμε σοβαρό και ακέραιο έργο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο προηγούμενος, καθώς και ο 8ος Διεθνής Μουσικός Διαγωνισμός, τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Υπουργείου Τουρισμού και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα   γεγονός που προσδίδει επιπλέον κύρος αλλά και διαφημιστική προώθηση στο γεγονός.

International Music Competition "The Muse" has been confirmed to take place in Santorini from September 3 until 7, 2013. 
This year, it is open to young musicians up to 18 years of age in the following music instrument categories: piano, violin, cello, woodwind and brass.