Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 02, 2013

“όλοι μας χειροκροτήσαμε τις επιτυχίες των νέων μας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.” Ανακοίνωση του συνδιασμού Σαντορίνη Θηρασιά – ενότητα αλλαγή

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Μετά όμως το καταλάγιασμα του ενθουσιασμού  και των συγχαρητηρίων ήρθε η σκληρή πραγματικότητα να προβληματίσει τις περισσότερες οικογένειες των φοιτητών μας, που δεν είναι άλλη από το ερώτημα πώς να καλύψουν οικονομικά τα παιδιά τους για να μπορέσουν μετά την είσοδό τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε διάφορες περιοχές της χώρας να αρχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Με ενδιαφέρον διαβάσαμε σε φιλικό  site του Δήμαρχου ότι έχει  προγραμματίσει να πραγματοποιήσει μία εκδήλωση για να τιμήσετε τους επιτυχόντες και των άλλων χωριών πλην του Πύργου και συμφωνούμε απόλυτα.
Όμως δεν φτάνει μια τιμητική διάκριση για να μας γράψουν οι κάμερες.
Πρέπει η διάκριση να συνοδεύεται και με κάποιο χρηματικό ποσό, το οποίο μπορεί να μην λύνει το συνολικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποιες οικογένειες , αλλά τουλάχιστον τους καλύπτει τα πρώτα έξοδα.
Προτείνουμε λοιπόν να χρηματοδοτηθεί κάθε οικογένεια νέου σπουδαστή-σπουδάστριας μας με 1.000 ευρώ από το Ίδρυμα Λ& Ε Νομικού.
Η δαπάνη προβλέπεται από το καταστατικό και η επιθυμία του αείμνηστου μεγάλου ευεργέτη Λουκά Νομικού και έχει καταγραφεί με την καθιέρωση των χρηματικών βραβείων στους μαθητές της Μεσαριάς, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω, είχε αρχικά διακόψει στην αρχή και στην συνέχεια περικόψει η σημερινή Δημοτική αρχή, χωρίς να εξηγεί τους λόγους.
Η Δημοτική  μας παράταξη πέρα από την συγκεκριμένη πρόταση επεξεργάζεται και θα συμπεριλάβει στις οριστικές της προτάσεις , την δημιουργία  Θηραϊκής φοιτητικής Εστίας στο Ηράκλειο της Κρήτης , καθώς διαπιστώσαμε ότι εκεί θα φοιτήσει  ένας μεγάλος αριθμός Θηραίων σπουδαστών.