Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 04, 2013

«Σαντορίνη Θηρασιά – ανάπτυξη, όραμα» : απάντηση στην ανακοίνωση του Δήμου Θήρας για τους επιτυχόντες μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις

Σύμφωνα με το κείμενο,

Η απάντηση του κ. Ζώρζου στην πρότασή μας για την τιμητική βράβευση με χρηματικό ποσό των επιτυχόντων μαθητών μας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι αγαπητοί Δημότες  αυτό που εμείς ονομάζουμε η διαφορετικότητα στις πολιτικές και την  κατανόηση του πολίτη.

Ο κ. Ζώρζος θέλει να διοργανώσει μια φιέστα για να « περάσει μηνύματα» όπως λέει , στους νέους και τις νέες μας.
Με τι ιδιότητα θα το κάνει αυτό εμείς δεν γνωρίζουμε.

Όμως κύριε Ζώρζο « με παχιά λόγια και συμβουλές δεν γεμίζει το άδειο στομάχι»  λέει ο λαός, και οι νέοι μας έχουν βαρεθεί να ακούν αυτά τα παχιά λόγια και τις συμβουλές  από τους πολιτικούς.
Σε ότι αφορά τώρα τα χρήματα κύριε Ζώρζο μην παίζετε με την νοημοσύνη των δημοτών.

Αρκεί μία ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Λ&Ε Νομικού για να χρηματοδοτηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας που φεύγουν σε λίγες μέρες από τον τόπο τους για να περπατήσουν  στον  δύσκολο  αλλά όμορφο δρόμο της μάθησης.

- Είδαμε από την τηλεόραση κ. Ζώρζο τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών από τον Πύργο καθώς παρελάμβαναν τα μικρά χρηματικά βραβεία που εσείς τους δώσατε σε εκδήλωση στην Εστία.
- Γιατί να μην δούμε την ίδια χαρά και στα πρόσωπα των υπολοίπων σπουδαστών μας από τα υπόλοιπα χωριά του νησιού;
Ασφαλώς και δεν είναι δικά μας τα χρήματα του Ιδρύματος Λ&Ε Νομικού, όμως δεν είναι και δικά σας.
Ανήκουν στους Δημότες μας  και για αυτούς θα πρέπει να δαπανώνται.

Εμείς δεν είπαμε να τα σπαταλήσουμε αναθέτοντας παράνομα μελέτες  όπως καταγγέλουν οι μηχανικοί της Σαντορίνης σε μελετητικά γραφεία των Αθηνών, ούτε να τα δαπανήσουμε για φιέστες της γαστρονομίας και ανούσια συνέδρια.
Τα παιδιά των Δημοτών μας, τους αυριανούς μας επιστήμονες  είπαμε να ενισχύσουμε.
Θεωρούμε ότι αυτά τα χρήματα είναι μια σημαντική  επένδυση του νησιού και  θα επιστραφούν στο Δήμο μας από τους νέους μας .

Εάν εσείς  και το ΔΣ του τελεφερίκ θεωρείτε  ότι τα χρήματα του ιδρύματος θα πιάσουν περισσότερο τόπο εάν δοθούν για την κατασκευή ενός μικρο-έργου, ή εάν μείνουν αδιάθετα για να τα χρησιμοποιούν, όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας , οι τράπεζες  για να πίνουν το αίμα των πολιτών με τα έντοκα δάνεια, είναι δικαίωμά σας.

Δικό μας όμως δικαίωμα είναι να διεκδικούμε για λογαριασμό της νεολαίας μας  να στηριχθεί οικονομικά ο νέος φοιτητής και η φοιτήτριά μας.
Δικό μας επίσης δικαίωμα είναι να υποσχεθούμε στους νέους και τις νέες μας πως για μας τα λόγια έχουν τελειώσει.

Σε ότι αφορά την λειτουργία της φοιτητικής εστίας  σας διαβεβαιώνουμε ότι με την πρόταση που θα καταθέσουμε θα διαπιστώσετε ότι όχι μόνο είναι δυνατή η λειτουργία της αλλά είναι και επιβεβλημένη.

Έχει πλέον  αντιληφθεί τώρα ο κάθε δημότης την διαφορά στην πολιτική μας φιλοσοφία κύριε Ζώρζο.
- Εσείς επιμένετε στα πολλά λόγια , στα συνέδρια και την  Γαστρονομία

- Εμείς αγωνιζόμαστε για την στήριξη της νεολαίας, την στήριξη του Δημότη και την ισονομία.