Πέμπτη, Αυγούστου 15, 2013

το Santorini of the Past Cultural Village για την επίσκεψη της Victoria Hislop

Το Santorini of the Past Cultural Village- Museum , στα πλαίσια των θερινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων, και σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ φιλοξένησε για πρώτη φορά στη Σαντορίνη την Βικτόρια Χίσλοπ και διοργάνωσε δύο αξέχαστες βραδιές το σαββατοκύριακο 26-28 Ιουλίου 2013.

Οι αναγνώστες της Βικτόρια Χίσλοπ που βρίσκονταν στο νησί την υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου στο χώρο του Μουσείου μίλησαν για το έργο της Χίσλοπ ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός, από τους πρωταγωνιστές της αξέχαστης μεταφοράς στην τηλεόραση του βιβλίου «Το Νησί», καθώς και ο σκηνοθέτης της σειράς Θοδωρής Παπαδουλάκης. «Το Νησί» είναι το εξαιρετικά πετυχημένο μυθιστόρημα που σύστησε τη Βικτόρια Χίσλοπ στο κοινό της Ελλάδας και της Αγγλίας, και έχει θέμα τη ζωή των αποκλεισμένων λεπρών στη Σπιναλόγκα, στις αρχές και στα μέσα του 20ου αιώνα.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου η Χίσλοπ μίλησε για «Το Νήμα», το βιβλίο της που εξελίσσεται τα πρώτα χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αλλά και για το νέο της έργο, «Ο Τελευταίος Χορός» μια συλλογή διηγημάτων για την Ελλάδα του σήμερα.

Μετά τη δεύτερη εκδήλωση την Κυριακή, ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την κρίση στη χώρα μας και τις επιπτώσεις της στον πολιτισμό, με τον Peter Economides, καταξιωμένο παγκοσμίως brand strategist.

Η Χίσλοπ μαγεύτηκε από την πρώτη της επίσκεψη στη Σαντορίνη από τη φυσική ομορφιά του νησιού, τη φιλοξενία και την ανταπόκριση του κόσμου και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί και πάλι το νησί.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εξωτερικούς συνεργάτες, χορηγούς και υποστηρικτές που έλαβαν μέρος στις δυο εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τους Νίκο Αντερριώτη, Αλεξάνδρα Παπαθανασοπούλου, Χριστίνα Παπαγεωργίου και Γιώργο Χατζηγιαννάκη.