Πέμπτη, Αυγούστου 15, 2013

ξενάγηση τηλεοπτικού συνεργείου του ΡΙΚ στην Σαντορίνη

Συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης της Κύπρου, και συγκεκριμένα του τηλεοπτικού σταθμού ΡΙΚ, φιλοξένησε την Τρίτη 6 Αυγούστου για πολύωρα γυρίσματα στο νησί, το Λιμενικό Ταμείο Θήρας σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Εστία» του Πύργου.

Κατά την διάρκεια της φιλοξενίας των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου, από πλευράς του Δήμου Θήρας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Συλλόγου της «Εστίας» του Πύργου, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στο εστιατόριο «Σελήνη» που περιελάμβαναν την παρασκευή και παρουσίαση πιάτων με βάση τα τοπικά προϊόντα με σκοπό την προβολή της γαστρονομίας του νησιού, καθώς και ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου «Santorini of the past - cultural village» στον Πύργο, με σκοπό την παρουσίαση της ιστορίας και του πολιτισμού της Σαντορίνης, στο παρελθόν.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, παραδοσιακούς χορούς της Σαντορίνης παρουσίασε η ομάδα των χορευτικών σχημάτων της «Εστίας» του Πύργου που λειτουργεί με την καθοδήγηση της δασκάλας παραδοσιακών χορών Αρτεμίας Δεναξά.

Τα χορευτικά σχήματα υποστήριξαν μουσικά, ο Λοίζος Σορώτος στο βιολί και ο Μιχάλης Βάλβης στο λαούτο.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του τηλεοπτικού συνεργείου του ΡΙΚ στο νησί, συνέντευξη παραχώρησε και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος ο οποίος αναφέρθηκε στην στην πλούσια ιστορία τόπου τόπου αλλά στο παρόν του ως ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους, σύγχρονους σε υπηρεσίες και υποδομές ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο.

Απο πλευράς του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου το παρόν του καθ’όλη την διάρκεια της επίσκεψης έδωσε και ο πρόεδρός του κ. Δαρζέντας, ο οποίος προσέφερε στα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου, επιλεγμένα κρασιά του νησιού καθώς και τοπικά προϊόντα.

Την πραγματοποίηση της επίσκεψης υποστήριξε η Ένωση Λεμβούχων Θήρας σε οτι αφορά τις θαλάσσιες μεταφορές των επισκεπτών.

Οι μετακινήσεις του τηλεοπτικού συνεργείου πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Νομικός Travel.

Την κάλυψη των εξόδων της επίσκεψης υποστήριξε ο Σύλλογος «Εστία» του Πύργου, καθώς και το εστιατόριο «Σελήνη».

Το αποτέλεσμα των γυρισμάτων αναμένεται να προβληθεί φέτος τον Σεπτέμβριο στην εκπομπή «καυτές πιπεριές» του ΡΙΚ.

Η επίσκεψη και η οργάνωση της ξενάγησης σε επιλεγμένους χώρους και περιοχές στο νησί , του τηλεοπτικού συνεργείου του ΡΙΚ πραγματοποιήθηκε και εντάχθηκε στο πλαίσιο της δράσης «2013 έτος γαστρονομίας στην Σαντορίνη».

Για το γεγονός θα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου απο την δράση «2013 έτος γαστρονομίας στην Σαντορίνη».