Πέμπτη, Αυγούστου 15, 2013

κανονικά οι γιορτές για τον 15Αύγουστο στην Σαντορίνη

Κανονικά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Συλλόγων των χωριών του νησιού, πραγματοποιήθηκαν οι λειτουργίες για τον εσπερινό και ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής του φετινού Δεκαπεντάυγουστου, καθώς και τα πανηγύρια που τις συνοδεύουν, σε όλα τα χωριά της Σαντορίνης, παρά τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν με την ηλεκτροδότηση του νησιού.

Το γεγονός των προβλημάτων μάλιστα, δημιούργησε σε αρκετούς ανθρώπους, κι απ ότι μάθαμε, την διάθεση "να κάνουν οπωσδήποτε" τις γιορτές και τα πανηγύρια, παρά το γεγονός ότι μπορεί να μην υπήρχε ηλεκτροδότηση..

Οι γιορτές πραγματοποιήθηκαν και φέτος με την παρουσία δεκάδων και εκατοντάδων -ανα περίπτωση- πιστών, μονίμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, με το φαγητό που προσφέρθηκε κατά την διάρκεια των πανηγυριών να είναι μαγειρεμένο .. όπως πάντοτε άλλωστε, είτε σε κλιματόβεργες, είτε με την "υποστήριξη" του υγραερίου...

Απο τις δημοφιλέστερες γιορτές είναι αυτές της "Παναγίας της Επισκοπής" στην Μέσα Γωνιά, και της "Παναγίας της Κοίμησης στο Ακρωτήρι".