Πέμπτη, Αυγούστου 15, 2013

black out σε Σαντορίνη και Θηρασιά

Το black out ξεκίνησε στις 11.50 και η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Σαντορίνη και την Θηρασιά, αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ώρες, απο τα Φηρά.

Η διακοπή ρεύματος προκλήθηκε από έκρηξη στη μία γεννήτρια, η οποία προκάλεσε πυρκαγιά και κατέστρεψε και την δεύτερη μηχανή που βρισκόταν εκείνη την στιγμή σε λειτουργία και ηλεκτροδοτούσε κατά τις πρωινές ώρες το νησί. Απο την έκρηξη δεν υπήρξε τραυματισμός.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε και για την δημιουργία κλίματος ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, ότι για λογαριασμό των επιχειρήσεων οι οποίες διατηρούσαν τρόφιμα και ευπαθή προϊόντα σε ψυγεία τα οποία τέθηκαν εκτός λειτουργίας, κινητοποιήθηκαν οι προμηθευτές τους, οι οποίοι μετέφεραν τα προϊόντα σε δικά τους ψυγεία τα οποία λειτουργούν με γεννήτριες.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας οι κεραίες των οποίων ηλεκτροδοτούνται απο το δίκτυο της ΔΕΗ με τις δυνατότητες για εφεδρική λειτουργία να είναι περιορισμένες.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές και κατ επέκταση επιχειρήσεις, του νησιού που δεν είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο της ύδρευσης, και χρησιμοποιούν νερό το οποίο αντλούν απο δεξαμενές, διαδικασία, η οποία έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Μετά τα μεσάνυχτα, αναμένεται να φτάσει στο νησί πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέροντας γεννήτριες και προσωπικό για την αποκατάσταση των ζημιών.

Παρά τα προβλήματα που -είναι λογικό να ..- έχουν δημιουργηθεί, η Σαντορίνη των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών αυτές τις ημέρες, έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της.


Σε ανακοίνωσή του ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και δηλώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.