Πέμπτη, Αυγούστου 15, 2013

«Παναγίες του Αιγαίου» , μια πολύ ωραία έκδοση που ελπίζουμε να ξανακυκλοφορήσει, για όσους θα την ήθελαν και δεν την έχουν ήδη..

Πρόκειται για το όμορφο φωτογραφικό λεύκωμα με τα πολύ ωραία κείμενα  «Παναγίες του Αιγαίου» που διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα-Σαββατοκύριακο" στις 14.8.2009 και κυκλοφόρησε στην συνέχεια και αυτόνομα, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Συγγραφείς του είναι οι : Δημήτρης Ν. Μανιάτης, Γιάννης Σεφεριάδης, Νίκος Μαστροπαύλος και Μάνος Χαραλαμπάκης ενω, οι πολύ ωραίες φωτογραφίες των εκκλησιών του Αιγαίου που γιορτάζουν ανήμερα τον Δεκαπεντάυγουστο ανήκουν στους : Κώστα Κατσιγιάννη, Μαριλένα Κατσίνη, Τζούλια Κλήμη, Βαγγέλη Κορρό, Βασίλη Μαθιουδάκη, Δημήτρη Ν. Μανιάτη, Φάνη Μανουσάκη, Νίκο Μαστροπαύλο, Μανώλη Παπαδάκη, Γιάννη Σεφεριάδη, Κωνσταντίνο Σοφιανό, Βασίλη Συκά και Ξένη Ταζέ.


Οι αναφορές των εκκλησιών αφορούν πολλές απο τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας όπως τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες, την Εύβοια, τον Αργοσαρωνικό, Κύθηρα, την Κρήτη.