Τρίτη, Αυγούστου 27, 2013

“Ηφαίστεια” 2013 – πιο εντυπωσιακά από κάθε άλλη φορά…

Πλουσιότερα, περισσότερα και πιο θεαματικά από κάθε άλλη φορά έκριναν οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού που τα παρακολούθησαν από διάφορα σημεία της καλντέρας της Σαντορίνης, τα φετινά Ηφαίστεια, την εκδήλωση δηλαδή στην οποία με εκατοντάδες βεγγαλικά που εκτοξεύονται από τον ηφαίστειο, πραγματοποιείται η εικονική αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου.

Η εκδήλωση αναμένεται κάθε χρόνο με ενδιαφέρον από πλευράς κατοίκων και επισκεπτών, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του νησιού σε σημεία της καλντέρας ώστε να θαυμάσουν το όμορφο και εντυπωσιακό θέαμα, με την φετινή εκδήλωση να κρίνεται και να σχολιάζεται ως η εντυπωσιακότερη των τελευταίων ετών.

Τα φετινά ηφαίστεια λόγο και της έκτασης της δημοσιότητας που έχει πάρει η εκδήλωση παρακολούθησαν, φωτογράφησαν και βιντεοσκόπησαν πολλοί επισκέπτες του νησιού, αρκετοί εκ των οποίων επαγγελματίες του χώρου των media οι οποίοι ήδη επεξεργάζονται το υλικό τους, μεγάλο μέρος του οποίου κάνει τον .. γύρο του διαδικτύου.

Μεταξύ των επαγγελματιών, ήταν και συνεργάτες τηλεοπτικών δικτύων και ενημερωτικών και ταξιδιωτικών portals του εξωτερικού οι οποίοι αξιοποιούν το υλικό τους, προβάλλοντας κατ αυτόν τον τρόπο το νησί.


Πέρα όμως από τους επαγγελματίες των mass media, και οι πολίτες, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του νησιού, μοιράστηκαν, σε μεγαλύτερο βαθμό απ ότι άλλες προηγούμενες χρονιές, την όμορφη εμπειρία που έζησαν σε live χρόνο με φίλους τους μέσα από τα social media…