Κυριακή, Αυγούστου 25, 2013

“ηφαίστεια 2013”! (25.8)

Την Κυριακή 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί φέτος η όμορφη και θεαματική γιορτή των “Ηφαιστείων” που κάθε χρόνο διοργανώνει ο Δήμος Θήρας.

Στο πλαίσιο της φαντασμαγορικής εκδήλωσης, όπως άλλωστε χαρακτηρίζεται κάθε χρόνο από τον τοπικό, τον ελληνικό και τον διεθνή Τύπο, πραγματοποιείται η εικονική αναπαράσταση της προϊστορικής έκρηξης του Ηφαιστείου με την ρίψη δεκάδων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών απο το Ηφαίστειο και τα Φηρά.

Η εκδήλωση χρόνο με τον χρόνο αποκτά περισσότερους φίλους σε .. ολόκληρο τον κόσμο που απολαμβάνουν τις εντυπωσιακές εικόνες απο τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις των Φηρών καθώς και από … οπουδήποτε κι αν βρίσκονται ανα τον κόσμο, μιας και δεν είναι λίγοι οι φίλοι και οι επισκέπτες του νησιού που αναμεταδίδουν το event σε .. real time μέσω των social media και του skype, από τις φορητές συσκευές τους.. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Τα καθιερωμένα Ηφαίστεια, η αναπαράσταση των ηφαιστειακών εκρήξεων που κάθε Αύγουστο γίνεται στη Σαντορίνη, θα αποτελέσουν και φέτος ένα μοναδικό θέαμα για τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Εικόνες, χρώματα και ήχοι θα συνθέσουν για ακόμα μία φορά μία αξέχαστη εμπειρία αισθήσεων και συναισθημάτων. Πολλά οφείλει το νησί στην γεωμορφολογία του και στην ύπαρξη αυτού του ενεργού συμπλέγματος κρατήρων: από τα μοναδικά του γεωργικά προϊόντα, μέχρι τη συγκλονιστική και παγκόσμια γνώριμη εικόνα του.

Ένας ετήσιος φόρος τιμής στο ηφαίστειο, που δεν κοιμάται ποτέ… την Κυριακή 25 Αυγούστου 2013, μετά τη δύση του ήλιου.