Τετάρτη, Απριλίου 10, 2013

το έτος γαστρονομίας 2013 ταξιδεύει (σήμερα 10.4) στην Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Το 2013 είναι μια χρονιά-σταθμός για τη Σαντορίνη και όχι μόνο, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εισάγεται η έννοια του ΕΤΟΥΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ.
Ο Δήμος Θήρας με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ανακήρυξε το 2013 ως «ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ».

Με τη συγκεκριμένη απόφαση κεφαλαιοποιείται και αξιοποιείται η μεθοδική και συλλογική προσπάθεια ετών να ενταχθεί στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο του νησιού η γαστρονομία. Σήμερα η Σαντορίνη κάνει το επόμενο βήμα και διεκδικεί τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00, διοργανώνεται επίσημη παρουσίαση για την πρωτοβουλία “2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ", σε ειδική εκδήλωση – συνέντευξη τύπου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», (6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης).

Τις διάφορες πτυχές της πολυδιάστατης αυτής πρωτοβουλίας θα παρουσιάσουν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος  Νικόλαος  Ζώρζος, ο κ. Χρίστος Ντούμας, Διευθυντής Ανασκαφών Ακρωτηρίου, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Μιχάλης Φυτίκας, Πρόεδρος Ινστιτούτου Μελέτης και  Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης, Ομότιμος Καθηγητής Ηφαιστειολογίας ΑΠΘ, η κα Αικατερίνη Τράκα, πρ. Τακτική Ερευνήτρια ΕΘΙΑΓΕ.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Χρίστος Ντούμας με θέμα:
«Από την ανάγκη στην απόλαυση: διατροφικές συνήθειες στη Θήρα της Εποχής του Χαλκού»
Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η γέννηση ενός Αρχιπελάγους», που φιλοξενείται στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του ΝΟΗΣΙΣ.

Για τον Δήμο Θήρας,
Αγγελική Γεωργαντοπούλου
Τηλ. 2286360183, 2286360600