Πέμπτη, Απριλίου 11, 2013

η παγκόσμια ημέρα καθαριότητας στη Σαντορίνη την Κυριακή 14 Απριλίου – καθαρισμός της περιοχής τελεφερίκ στην καλντέρα σε συνεργασία με το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Το ''Let's Do It'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της φετινής παγκόσμιας ημέρας καθαριότητας, ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 πρόκειται να καθαρίσουν την περιοχή Τελεφερίκ στην Καλντέρα των Φηρών, η οποία εξ αιτίας της απερίσκεπτης ρίψης απορριμμάτων κινδυνεύει να χάσει την ομορφιά με την οποία η φύση την προίκισε.

Πρόκειται για ένα δυσπρόσιτο σημείο του οποίου ο καθαρισμός λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους είναι πολύ δύσκολος και επικίνδυνος. Με την συνδρομή όμως των Διασωστών και των εθελοντών του νησιού μας η περιοχή αυτή θα καθαριστεί και θα αναδειχτεί ξανά η φυσική της ομορφιά.

Σας καλούμε λοιπόν όλους σε μία από κοινού προσπάθεια, για να αποδείξουμε όλοι οι κάτοικοι του νησιού μας πως  μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό, προστατεύοντας το περιβάλλον και ομορφαίνοντας το νησί μας. Σημείο συνάντησης ορίζεται η είσοδος του Τελεφερίκ και ώρα 11:00.