Τρίτη, Μαρτίου 19, 2013

“ναι” στην δημιουργία εσπερινού λυκείου από τον Δήμο Θήρας

Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην σελίδα του Δήμου Θήρας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Διαύγεια,
.
Στη Θήρα και στην Αίθουσα του Δημοτικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Αθλητικού Οργανισμού Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ), συνήλθαν σε δημόσια Συνεδρίαση τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας, και αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία, Ο Πρόεδρος αφού κήρυξε την έναρξη της συνεδριάσεως του Δ. Σ. και εισηγούμενος το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, το λόγο έδωσε στον Αντιδήμαρχο κ. Αργυρό Ιωάννη ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Θήρας. 
Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής : «Ο αριθμός των μαθητών του ΕΠΑΛ Θήρας είναι ιδιαίτερα μεγάλος με αυξητική τάση. Πολλοί δε απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας θα ήθελαν να φοιτήσουν σε Επαγγελματικό Λύκειο προκειμένου να λάβουν τεχνική εκπαίδευση. Με την υπ΄άριθ. 344/2012 προηγούμενη απόφασή μας είχαμε εισηγηθεί στις διευθύνσεις Εκπαίδευσης τη δημιουργία Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις.
Προτείνεται και η ίδρυση Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου για την κάλυψη των
αναγκών τόσο του ΕΠΑΛ, όσο και του σχολείου Δεύτερης Ευκαρίας».
Κατόπιν ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίσουν
σχετικά.
Το Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του κ.
Δημάρχου καθώς και τις διατάξεις του Ν.3852/2010, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στους αρμόδιους φορείς, την ίδρυση Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Θήρας για την κάλυψη των αναγκών τόσο του ΕΠΑΛ, όσο και του σχολείου Δεύτερης Ευκαιιρίας.