Τρίτη, Μαρτίου 19, 2013

σήμερα, 19.3.2013 αρχίζει η δίκη για το ναυάγιο του Sea Diamond

Αρχίζει σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, η δίκη για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στην θαλάσσια περιοχή Αθηνιός στη Σαντορίνη, το 2007.
Από το ναυάγιο είχαν χάσει τη ζωή τους δυο Γάλλοι υπήκοοι. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει για περισσότερο από ένα μήνα και έχουν κληθεί να καταθέσουν περισσότεροι από 60 μάρτυρες.
Σήμερα το δικαστήριο θα ασχοληθεί με διαδικαστικά θέματα που αφορούν την υπόθεση.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 13 κατηγορούμενους, σε βαθμό πλημμελήματος, είναι η διατάραξη της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, πρόκληση σοβαρής θαλάσσιας ρύπανσης, παράβαση από αμέλεια του Διεθνούς Κανονισμού Αποφυγής Συγκρούσεων και παραμέληση της υποχρέωσης του πλοιάρχου για διάσωση των εγγράφων του πλοίου.

Πηγή: ΕΡΤ - ΑΜΠΕ Επιμέλεια σύνταξης: Α. Πασχαλινού

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την δίκη παρακολουθούν από την αίθουσα του δικαστηρίου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου με τον συνδιασμό “Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου”, κ. Βαγγέλης Σιγάλας, η δημοτική Σύμβουλος επικεφαλής του συνδυασμού “λαϊκή συσπείρωση” Σαντορίνης κ. Μαρία Αργυρού.
Την υπόθεση υποστηρίζει νομικά για λογαριασμό του νησιού ο δικηγόρος κ. Στέλιος Παπανδρεόπουλος ενώ το παρόν του δίνει και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Θήρας κ. Δημήτρης Μηνδρινός.