Σύμφωνα άλλωστε και με στοιχεία που κατά καιρούς
παρουσιάζει η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, οι καλλιεργούμενες
εκτάσεις στο νησί τα τελευταία χρόνια σταδιακά αυξάνονται με αποτέλεσμα και το
εισόδημα των αγροτών να βελτιώνεται αλλά και το περιβάλλον του νησιού να
ομορφαίνει.
Τα σημαντικότερα και ευρύτατα γνωστά αγροτικά προιόντα της
Σαντορίνης είναι το δημοφιλέστατο ανα τον κόσμο κρασί της, η φάβα και τα
ντοματάκια, ενω τα τελευταία χρόνια οι καλλιέργειες έχουν διευρυνθεί σε όλα
σχεδόν τα κηπευτικά προιόντα αλλά και το λάδι, με τις ελιές στην Σαντορίνη να
ξεπερνούν τις 70.000 χιλιάδες ρίζες, όπως είχαμε αναλυτικά αναφέρει σε προηγούμενη
ανάρτησή μας.
Τι καλύτερο λοιπόν για να υποδεχθεί κανείς την φετινή
Άνοιξη αλλά και τουριστική περίοδο στο νησί;!
Οι φωτογραφίες -χθεσινές- παρουσιάζουν την εικόνα παλαιών
αλλά κι ενός νέου αμπελώνα στην περιοχή μεταξύ Μεγαλοχωρίου και Εμπορείου, που
δημιουργήθηκε φέτος τον χειμώνα με πρωτοβουλία ιδιώτη επιχειρηματία και
προκειμένου να δημιουργήσει την δική του παραγωγή σε κρασί. Αργά ή γρήγορα,
όπως όλα τα πράγματα στην ζωή!, μια ακόμη Σαντορινιά ετικέτα θα είναι γεγονός!
Ελαιόλαδο Σαντορίνης
Στροφή στην πράσινη ανάπτυξη