Τρίτη, Μαρτίου 19, 2013

σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας – ανακοίνωση ψηφίσματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας με ημερομηνία 8.3.2013 που από λάθος είχαμε παραβλέψει να αναρτήσουμε,

Εδώ και μια δεκαετία, οι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής της χώρας μας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Εργάζονται κάθε χρόνο στα Ειδικά Σχολεία, στα Τμήματα Ένταξης, στις δομές της Ειδικής Αγωγής, μόνο ως συμβασιούχοι/αναπληρωτές (ΠΕ61-ΠΕ71) καθότι ποτέ δεν διορίστηκαν είτε μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής (προκηρύχθηκε δύο φορές αλλά ακυρώθηκε) είτε μέσω της πολύχρονης προϋπηρεσίας τους (εκατοντάδες έχουν συμπληρώσει 30μηνο).
Ταυτόχρονα, ως συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί βιώνουν πρωτόγνωρες αδικίες καθότι, με διάταξη του ν. 3699/2008,  στις μεταθέσεις, αποσπάσεις, στις υπηρεσιακές μεταβολές ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ προηγούνται οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί και γενικά οι εκπαιδευτικοί που έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Αυτή η διάταξη ουσιαστικά καταργεί τους βασικούς τίτλους σπουδών, τα πτυχία των Πανεπιστημίων της χώρας και οδηγεί  σε μια ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ μεταπτυχιακών τίτλων Ειδικής Αγωγής τόσο από τα Πανεπιστήμια της χώρας μας όσο και από άλλες χώρες.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην απαξίωση των συναδέλφων μας της Ειδικής Αγωγής, στηρίζουμε  το δίκαιο αίτημα του ΣΑΤΕΑ (Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής) αναφορικά με τον πίνακα κατάταξης αναπληρωτών και ζητούμε:
    
Να ισχύσει στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ που ισχύει για όλους τους αναπληρωτές της Δημόσιας Εκπαίδευσης δηλαδή πίνακας με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, πίνακας «καθαρός» για τους ΠΕ61-ΠΕ71.          
Nα αλλάξει τώρα με Προεδρικό Διάταγμα η καταστροφική διάταξη του ν.3699/2008
όπου οι διδακτορικοί/μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή και της προϋπηρεσίας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Λάβαρης Φραγκίσκος,  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Αλεφραγκή Άννα
                                                                      
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ                                    
Τηλέφωνο & Fax: 22860 81233                                         
Site      : spethiras.blogspot.com