Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2013

το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου,

Τον τρέχοντα μήνα ολόκληρος ο Ελληνικός λαός θα εορτάσει την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.
Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα σε βαρύ κλίμα σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη δια μέσου των αιώνων τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα εναντίον της σκλαβιάς και έγιναν φωτεινό παράδειγμα για κάθε λαό.
Τιμούμε ιδιαίτερα την ηρωική εκείνη γενιά του 1821 που έδωσε τα πάντα και έκανε πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγουμένων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας τα δύο υπέρτατα αγαθά, την Ανεξαρτησία μας ως Έθνος και την Ελευθερία μας ως Λαός.
Ο εορτασμός της Ιστορικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί και φέτος με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στα Σχολεία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ και τους Οργανισμούς.
Γι’ αυτό παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε οι καθιερωμένες εκδηλώσεις να τελεσθούν με κάθε επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να τονισθεί η εξέχουσα σημασία της Εθνικής Επετείου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
3.Ομιλίες σε συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κ.λ.π την  22α Μαρτίου.
Το πρωί της 25ης Μαρτίου στις 11:00 θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου (πλησίον Μητροπολιτικού Ναού λόγω έργων που εκτελούνται στη Μητρόπολη Θήρας), χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Θήρας – Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφανείου. Επίσημη δοξολογία θα γίνει στις Τοπικές & Δημοτικές Κοινότητες.
Στα Φηρά Θήρας, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα Άννα Γαβαλά Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Φηρών.
Στα Φηρά Θήρας μετά τη δοξολογία θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην Δημοτική Πλατεία «Σαρπάκη». Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών και στη συνέχεια θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος από Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών και τμήματος του Αεροπορικού Αποσπάσματος Θήρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο δρόμο που περνάει έξω από το κτίριο της Δ.Ο.Υ Θήρας, όπου θα βρίσκονται οι επίσημοι.
Στα Φηρά Θήρας μετά την παρέλαση θα ακολουθήσουν χορευτικά σχήματα του Δήμου Θήρας με Ελληνικούς χορούς, από την δασκάλα κα Σταματίνα Ξιάρχου.
Τέλος ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας θα δεξιωθούν τις Αρχές και τους κατοίκους στο Μπελλώνειο Ίδρυμα Θήρας.