Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2013

Σαντορίνη 2013: απολαυστική, γαστρονομική, εκρηκτική


Σε πλήρη λειτουργία και εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα και η πρόταση του Δήμου της Σαντορίνης σχετικά με την ανακήρυξη και τον προσδιορισμό του νησιού ως «Σαντορίνη 2013 – έτος Γαστρονομίας».
Στην σελίδα http://santorini2013.gr/ μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα καθώς και τις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Απο πλευράς του Δήμου της Σαντορίνης έχουν ήδη ξεκινήσει ενημερωτικές συναντήσεις με επαγγελματίες των κλάδων της εστίασης, της φιλοξενίας  και του εμπορικού «τμήματος» του νησιού, για την ενημέρωσή τους σχετικά με το πρόγραμμα με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση και υποστήριξή του στο νησί, με απώτερο σκοπό, κάθε επισκέπτης φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια, να γνωρίσει την Σαντορίνη των γεύσεων και των τοπικά παραγόμενων προϊόντων. 

Σχετικά με το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων των επαγγελματιών του νησιού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δήμο της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην σελίδα του προγράμματος «Σαντορίνη 2013 – έτος γαστρονομίας»,
Μοναδικά αγροτικά προϊόντα, πρωτοποριακά εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών, φιλόξενες ταβέρνες με παραδοσιακή κουζίνα, επισκέψιμα οινοποιεία, ρομαντικά ξενοδοχεία, ειδικές γωνιές τοπικών προϊόντων στα καταστήματα του νησιού συνθέτουν ένα δημιουργικό σκηνικό γαστρονομικής απόλαυσης. Οι επιλογές ανάμεσα σε ειδικά διαμορφωμένα μενού, εξαιρετικές γευσιγνωσίες κρασιών, πρωινά με σαντορινιά προϊόντα θα είναι ανεξάντλητες.

Η Γαστρονομία αγκαλιάζει όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής στη Σαντορίνη, δηλαδή τις Τέχνες, την Παράδοση, την Παιδεία, τις Επιστήμες και γενικότερα τον Πολιτισμό. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Θήρας περιλαμβάνει αφιερώματα με γαστρονομική, καλλιτεχνική και ιστορική θεματολογία.

Στην ίδια διεύθυνση και στην σελίδα http://santorini2013.gr/el/imerologio μπορείτε να ενημερωθείτε για τις πολλές εκδηλώσεις στις οποίες έχει ενταχθεί, οργανώνει,  συνδιοργανώνει, συμμετείχε μέχρι σήμερα και προβλέπει στο το πρόγραμμά της η δράση «Σαντορίνη 2013 – έτος γαστρονομίας».

16.1.2013 Παρουσίαση “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη” στην Αθήνα
3.2.1013 Επίσημη έναρξη “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”
8.2.2013 8η Έκθεση HO.RE.CA 2013 για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση - Ελληνικό Πρωινό Σαντορίνης
9.2.2013 ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2013- Έκθεση κρασιού - "Ο Ελληνικός Αμπελώνας στην Αθήνα"
14.2.2013 8η Έκθεση HO.RE.CA 2013 για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση - Ελληνικό Πρωινό Σαντορίνης
15-17.2.2013 BIT 2013 - International Tourism Exchange
16.2.2013 BIT 2013 - International Tourism Exchange
17.2.2013 BIT 2013 - International Tourism Exchange
6.2.2013 Συνεστίαση Πολιτιστικού Συλλόγου "ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ"
6.2.2013 Παρουσίαση της Πρωτοβουλίας "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη" από το Γιώργο Χατζηγιαννάκη
20.3.2013 Συνεστίαση Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσσαριάς "Ο Άγιος Δημήτριος"
21-23.3.2013 ΜΙΤΤ 2013, 20th Moscow International Exhibition Travel 'n' Tourism
31.3.2013 Έκθεση Βεντέμα 2012 και Τοπικών Προϊόντων
6.4.2013 Έκθεση Βεντέμα 2012 και Τοπικών Προϊόντων
10.4.2013 Προβολή ταινίας “Είναι ο Θεός Μάγειρας;” και γαστρονομική προέκταση
17.4.2013 Παρουσίαση “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη” στη Θεσσαλονίκη
25.5.2013 Wines from Santorini in New York (Santorini Happy Hour)
26.5.2013 Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας Δημήτρη Ταλιάνη "Αμπελόεσσα Σαντορίνη"
30.5.2013 Άμπελος 2013 (3ο Διεθνές Συμπόσιο)
31.5.2013 ISLE 2013, Διεθνής έκθεση κρασιών από νησιωτικές γηγενείς ποικιλίες αμπέλου
16.6.2013 VINEXPO 2013, Διεθνής έκθεση κρασιού και οινοπνευματωδών
2.6.2013 Έκθεση Φωτογραφίας Βέρας Γαζή με τίτλο: ΜΕΡΑΚΙ
21.8.2013 Έκθεση: Προϊόντα-Μαγειρέματα-Τραπεζώματα
21.9.2013 Παρουσίαση κοκτέιλ με βάση κρασί Σαντορίνης και συνοδευτικών μεζέδων βασισμένων σε τοπικά προϊόντα
22.9.2013 Έκθεση: Προϊόντα-Μαγειρέματα-Τραπεζώματα
26.9.2013 Τα παιδιά μαγειρεύουν (το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την συνεργασία σχολείων του νησιού σε διάφορες ημερομηνίες)
5.10.2013 Φεστιβάλ Τοπικής Δημιουργικής Κουζίνας με νέους Σεφ
18.10.2013 IMIC 2013:Τουρισμός και Γαστρονομία στο προσκήνιο
20.10.2013 Διημερίδα: Διατροφή και πολιτιστική ταυτότητα