Σύμφωνα με τον Kim Marcus, managing editor since
1988 του περιοδικού «Wine Spectator»
καθώς και leading taster για κρασιά από την Αυστρία, την Γερμανία, την Ελλάδα, την
Πορτογαλία και την νότια Γαλλία,
«… εχω γίνει λάτρης των λευκών κρασιών από την Ελλάδα και
ειδικά αυτών από την Σαντορίνη. Τα κρασιά αυτά παρασκευάζονται από τοπικές
ποικιλίες σταφυλιών με την πλέον αξιοσημείωτη να είναι το «ασύρτικο» που δίνει ζωντάνια
(ένταση) στον συνδιασμό των γεύσεων του «φρέσκου» μήλου, των εσπεριδοειδών και
των «μεταλλικών» στοιχείων των σταφυλιών, δημιουργώντας ένα μεστό κρασί που
επιδέχεται παλαίωσης.
Κορυφαίους παραγωγούς θεωρώ τους Σιγάλα (κτήμα Σιγάλα,
στην Οία), Γαία (στον Μονόλιθο) και Γ. Κουτσογιαννόπουλο (στον Βόθωνα) …»